Deniz Yok Ama Park Var!

Ankara’da deniz yok ve denizi olan bir şehirden bu kente taşınacaksanız bu konuda hüzünlü olabilirsiniz. Bilmediğiniz unsur ise deniz kenarı yerine parka gitme kültürünün Ankara’da yerleşmiş olduğudur. Neredeyse her semtte nefes alabileceğiniz ve ağaçlandırılmış olan parklar bulunuyor. Bunlar arasında en meşhur olanı ise Kuğulu Park ve Seğmenler Parkı oluyor. Ankaralılar boş zamanlarında parkta zaman geçirmeyi çok sevdiğinden artık bu kültürün yerleşmiş olduğunu da rahatlıkla ifade edebiliriz. Deniz manzarası olmasa da muhteşem ağaç manzaraları eşliğinde vakit geçirebilirsiniz.

Düzenli Bir Kent!

Ankara’nın en belirgin özelliklerinden biri de son derece düzenli bir kent olmasıdır. Bu düzen insanlar tarafından da korunuyor. Her alanda yerleşmiş bir düzenin olduğunu ve kurallara uygun hareket etmenin de Ankara’da yerleşmiş bir kural olduğunu ilk günlerden itibaren siz de fark edeceksiniz. Özellikle düzenden ziyade karmaşanın hakim olduğu bir şehirden Ankara’ya yerleşecek olanların kentin bu yönünden çok mutlu olduğunu ifade etmek mümkün!

Çetin Kış Koşulları!

Kış mevsimi ise oldukça sert geçer. Kendinizi Doğu Anadolu’nun bir şehrinde hissedebilirsiniz. Erkenden gelen kış mevsimi uzun süre kenti terk etmediği için bol miktarda kalın kışlık kıyafete ihtiyacınızın olacağını ekleyelim. Ancak Ankara’da kış mevsiminin en güzel yönlerini de keşfedebilirsiniz. Bu nedenle insanlara kışı sevdiren bir şehir olduğunu da belirtmek isteriz. Kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen bu kentte hayatınızın en güzel kış mevsimlerini geçirmeniz mümkün olur.

Ulaşım Kolaylığı!

Hangi kentten Ankara’ya yerleşecek olursanız olun, son derece kolay bir ulaşım ile karşılaşacaksınız. Toplu ulaşımı tercih edenler için bu unsur daha fazla önem kazanıyor. Otobüs, dolmuş ve metro hatları sıklıkla sefer yaptığından istediğiniz herhangi bir yere çok kısa bir süre içerisinde ulaşmanız da mümkün olabiliyor. Trafik yoğunluğunun ise çok fazla olduğunu söylemek güç! Sadece günün belirli saatlerinde ve belirli caddelerde yoğunluk olduğundan saatlerce trafikte takılıp kalmanız mümkün değil! Sonuç olarak ulaşım konusunda yüz güldüren bir şehirde yaşamaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Sosyalleşme Alanları Olan Caddeler!

Bazı caddeler Ankaralılar için buluşma noktası ve sosyalleşme alanları oluyor. Tunalı Hilmi, Yüksel, Bestekar ve 7. Cadde de bu caddelerin başında geliyor. Çok sayıda kafenin bulunduğu bu alanlar kent merkezinde yer aldığından gün sonunda yakınlarıyla buluşmak ve zaman geçirmek isteyenler bu caddelerin yolunu tutuyor. Alışveriş merkezlerinin de bol miktarda olduğu söz konusu caddeleri siz de çok beğeneceksiniz. Bu alanların üniversite öğrencilerinin de favorisi olduğunu ekleyelim.

Bolca Kiralık ve Satılık Ev Alternatifi!

Elbette kenti keyifli kılan unsurlardan biri de kiralık ve satılık ev bulmanın gayet kolay olmasıdır. Üstelik bu kolaylık istisnasız tüm semtler ve ilçeler için geçerli! Ankara’nın hangi bölgesine yerleşecek olursanız olun, bol miktarda ev seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. Bu arada Ankara satılık ev fiyatları İstanbul ile kıyaslandığında çok daha düşük meblağlara tekabül ediyor. Ev satın almak için ayırdığınız bütçe ile daha geniş ya da daha yeni bir evi almanız mümkün! Siz de satılık ya da kiralık ev ilanlarını görmek için hepsiemlak internet sitesine uğrayın. Kriterlerinize uygun olan evleri anında bulun!