Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Abdullah T.'nun 2014 yılında Yenibosna Spotçular Çarşısında işyeri olduğu, aynı yerde  işyeri olan Burak Ocak'ı tartışma neticesinde silahla yaraladığı gerekçesiyle cezaevine girdiği, cezaevinden tahliye olduktan sonra Burak Ocak'ın avukatı maktül Servet Bakırtaş'ın kendisine haciz işlemleri yaptığı anlatıldı. Avukat Bakırtaş'ın cezaevinde bulunduğu süreçte ablasına sattığı ev ile ilgili tasarrufun iptalini istemesi ve 900 bin TL'lik tazminat davası açması nedeniyle Burak Ocak ve Bakırtaş'a husumet beslediği ve her ikisini de öldürmeye karar verdiği kaydedildi.

AYNI GÜN ÇİFTE CİNAYET İŞLEDİ

Sanık Abdullah T.'nun 6 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.03'te Servet Bakırtaş'ın avukatlık ofisine gittiği, kapıyı çaldığı, maktülün kapıyı açtığı, sanığın misafir koltuğuna oturduktan sonra "Ben Abdullah T. beni hatırladınız mı" diyerek yanında getirdiği ruhsatsız silahla göğüs ve boyun bölgesine iki el ateş ederek öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığı belirtildi. Sanık Abdullah T.'nun Bakırtaş'ı öldürdükten sonra silahı yanında getirdiği poşete koyarak ayrıldığı, Öznur Tufan'ı yine yanında bulunan ruhsatsız tabanca ile boyun kısmına tek el ateş ederek öldürerek kaçtığı anlatıldı.

BİR YIL ÖNCEDEN ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞ

İddianamede, sanık Abdullah T.'nun savcılıktaki ifadesine yer verildi. Burak Ocak'ı yaralamak suçundan 4 yıl 2 ay 15 gün cezaevinde kaldığını, 15 Ağustos 2018 tarihinde tahliye olduktan sonra düzenli iş kuramadığını, avukat Servet Bakırtaş tarafından kendisine sürekli haciz işlemleri yapıldığını belirten sanık T., avukatın kendisinden 900 bin TL tazminat istediği, iş bulamaması, gelirinin olmaması nedeniyle bunaldığını, kendini öldürmek amacıyla tabanca aldığını ancak olanları hazmedemediği için daha sonra Burak Ocak ve avukat Servet Bakırtaş'ı öldürmeye karar verdiğini ifade etti. Olay günü de Servet Bakırtaş'ı öldürmek amacıyla ofise gittiğini ve rastgele ateş açtığını, Burak Ocak'ın işyerine gittiğini, kendisini göremeyince olaylara sebep olduğunu düşündüğü teyzesi Öznur Tufan'a tek ateş ettiğini ve kendisine kimsenin yardımcı olmadığını iddia etti.

BAKIRKÖY 14. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

İddianamede, sanık Abdullah T.'nun olaydan 1 yıl önce avukat Servet Bakırtaş'ı öldürmeye karar verdiği, daha öncesinde olayda kullandığı ruhsatsız silahı satın aldığı, sahte nüfus cüzdanını olay sonrasında kaçmayı düşündüğü için yanında bulundurduğu şeklindeki beyanı dikkate alınarak suçu tasarlayarak işlediği kaydedildi. Sanığın Öznur Tufan'ı ise ani gelişen  öldürme kastıyla gerçekleştirdiği anlatıldı. İddianamede, sanık Abdullah T.'nun "Tasarlayarak ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürmek" ve "Kadına karşı kasten öldürmek", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve toplam 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi. Sanık Abdullah T., yarın Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

"MESLEĞİ SAVUNMAYA DAVET EDİYORUZ"

Türkiye Barolar Birliği, avukatları Avukat Servet Bakırtaş için mesleği savunmaya davet etti.

TBB'den yapılan açıklamada "İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşımız Avukat Servet Bakırtaş, 06.07.2022 tarihinde, takip ettiği dosyanın karşı tarafından yapılan planlı saldırı sonucu katledilmiştir. Saldırgan devamında meslektaşımızın müvekkilini de öldürmüştür. Cinayetle ilgili dosyanın duruşması 19.01.2023 günü saat 13.30’da Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2022/521 Esas sayılı dosyası üzerinden görülecektir.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi; hem mesleğimizi ifa ederken katledilmenin öfkesini hem de meslektaşımızı kaybetmenin acısını bir arada yaşamaktayız. Savunmayı, mesleğin onurunu ve hakkı savunmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.

Yaşanan vahim olay nedeniyle, meslektaş dayanışması adına tüm meslektaşlarımızı duruşmaya katılarak desteklerini sunmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Barosu'ndan yapılan çağrıda ise "06.07.2022 tarihinde Bakırköy’de avukatlık bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslek şehidimiz Av. Servet Bakırtaş'ın duruşması 19.01.2023 tarihinde saat 13.30'da Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacaktır. Tüm avukatları meslek şehidimizin duruşmasına katılmaya çağırıyoruz." denildi.