Törende, saygı duruşunun ardından merhumun kısa özgeçmişi okundu.

Merhumun cenaze törenine Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayça Kara Sığırcı, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, TÜRAVAK Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş ile ailesi, sevenleri,avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Törende, Av. Erdal’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Av. Gökayaz, törende yaptığı konuşmada, duygu ve düşüncelerini aktardı.

“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Merhum meslektaşının 48 yıllık meslek yaşamında cesur, mert duruşunun yanı sıra yardımsever kişiliği ön plana çıktığını belirten Av. Gökayaz, “Savunma mesleği önemli ve efsane bir ismini kaybetti. Acımız çok büyük. Uçar ağabey mesleğin ilk yıllarında bizler için bir öğretmendi. Onun duruşmalarını pür dikkat izlerdik. Kendisinden çok şey öğrendik. Baromuz tesislerinin yapımında, harcında önemli katkıları olmuş cömert bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum.” dedi.” dedi.

Baro Başkanı Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Uçar Erdal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, mesleği boyunca meslektaşlarına her zaman yardımcı olduğunu dile getirdi.

Meslektaşları adına söz alan Av. Ümran Özköse de duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Av. Özköse, “Savunma mesleği değerli çalışkan, dürüst ve iyilik sever bir insanı kaybetti. Benim için bir ağabeyden öte babaydı. Bizlere örnek olmuş, çok değerli bir üstadımızdı. Haklarınızı helal edin lütfen.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Av. Erdal’ın cenazesi Zeytinli Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Erdal, iki çocuk sahibiydi.