Dün İstanbul Pendik'te gerçekleşen olayda; İstanbul Barosu üyesi Avukat Müslüm Okay, haciz sırasında saldırganlar tarafından silahla tehdit edildi ve hakarete uğradı. İstanbul Anadolu 9. İcra Müdürlüğü İcra Memuru saldırganların fiilleri nedeniyle haciz işlemini tamamlayamadan mahalli terketmek durumunda kaldı.

Olay öğrenilir öğrenilmez İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Sözcüsü avukat Ramazan Çakmakcı ve Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi avukat Ali Başaran, Pendik Şehit Ozan Polis Merkezi’ne intikal ederek Okay'ın yanına ulaştı.

Av. Akın Ceylan, Av. Mehmet Can Seyhan, Av. Kaan Kaplan ve Av. Enes Tekin tarafından durum tutanak altına alındı.

Saldırıyı kınayan İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada; "Nöbetçi Savcı ile irtibata geçilerek kamu görevini ifa eden avukatın uğradığı fiillerin niteliği ve saldırının haciz sırasında meydana geldiği bildirilmiş ve soruşturmanın etkin yürütülmesi talep edilmiştir.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak meslektaşımızın yanında olduğumuzu, işlenen suçlar nedeniyle Baromuz adına ayrıca suç duyurusunda bulunulacağını, saldırgan ceza alana kadar hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, saldırıyı kınadığımızı, şiddetin avukatların görevlerini yapmalarına engel olamayacağını ve şiddete teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyururuz." denildi.