Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda düzenlenen atölye çalışmasında İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Vokan Böke ve Baro üyesi Av. Mahmut Beylem tarafından avukatlara sunum yapıldı. Programa; Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özcan Delihasan, ve avukat ve stajyer avukatlar katıldı. 

Atölye çalışmasının açılışında konuşan Av. Semih Gökayaz, Avukatın gücünün bilgisinden geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Adana Barosu, etkin, yetkin üyeleriyle bilgili, güçlü ve büyük bir baro. Diğer taraftan da sürekli olarak kendisini yenileyen ve geliştiren hukukçuların yetiştirilmesi için, sürekli çalışan bir baroyuz. Önümüzdeki süreçte Sürekli Eğitim Merkezini harekete geçirmek istiyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda pandemi sürecinde yapamadığımız eğitimlerimizi atölye çalışmalarıyla kapatmayı planlıyoruz.  Bugün sunum yapacak iki değerli meslektaşıma çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir çalışma olacağına inanıyorum.” dedi. Açılış konuşmasından sonra atölye çalışmasına geçildi. İş hukuku temel kavramlar, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Volkan Böke ve Baro üyesi Av. Mahmut Beylem tarafından, katılımcılara; İş hukukunda Nitelikli Hesaplamalar, İş hukukunda işçilik alacaklarında Kıdem ve İhbar Tazminatı, İş hukukunda işe iade davalarında dört aylık boşta geçen süre ücreti, İş hukukunda işe iade davalarında iş güvencesi, Bilirkişi raporlarının incelenmesi, Örnek vaka incelemeleri, İş sözleşmeleri, İş sözleşmelerinde fesih, Ücret kavramı, Fazla mesai ücretleri ve hesaplamaları, Çalışma süreleri ve izinler, Ulusal bayram ve genel tatil, yıllık izin, hafta tatili hesaplamaları, İşçilik alacakları ve işe iade davaları anlatıldı. Program, soru / cevap bölümüyle sona erdi.