Antalya Barosu Başkanı Avukat  Hüseyin Geçilmez, "Türkiye'de 2013-2020 yılları arasında 61 bin 776 avukat barolara kaydoldu. Önceki 90 yılda toplam kayıt sayısı 81 bin 554 olmasına rağmen, 2013-2020 aralığında (7 yılda) bu sayı 61 bin 776 oldu. 2020 yılından sonra da sayı artarak devam ediyor. Mesleğimizin önündeki en büyük problem şüphesiz kontrolsüz şekilde gerçekleşen sayısal artıştır. Bu vahim tablonun sorumlusu elbette ülkeyi yönetenler, yani iktidardır. Siyasal iktidar market şubesi açar gibi hukuk fakültesi açmış, bu fakültelerden mezun olan gençlerin akıbetini mevzu etmemiştir. Bu öngörüsüzlük ve plansızlık mesleğimizi maalesef can çekişir hale getirmiştir. Halen yaşanmakta olan derin ekonomik krizin en çok vurduğu meslek gruplarından birisi olduğumuz gerçeğiyle her gün yüzleşmekteyiz" dedi.

"AVUKATLAR ENFLASYONUN ALTINDA EZİLİYOR"

Başkan Geçilmez, açıklamasının devamında, "Önceki dönem TBB Başkanı, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde yapılan yüzde 25'e yakın artışı büyük bir zafer gibi paylaştığında; gerçek enflasyon rakamları düşünülünce bu artış hiç de zafer değil demiştik. Asgari ücretteki artış yüzde 50 civarında, aylık tüfe yüzde 13,58 yıllık tüfe yüzde 36,08 şeklinde açıklandı. Bunlar resmi rakamlar, gerçek rakamları düşününce AAÜT, CMK ücret tarifesi vb. tarifelerde yapılan artışların gerçek enflasyon oranlarının yarısından bile az olduğu görülecektir. İktidar yetkilileri vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz demişti. Biz avukatlar şimdiden enflasyonun altında eziliyoruz. Sadece kağıt fiyatlarında yapılan artışı baz aldığımızda dahi yaşadığımız felaketin bilançosu az çok anlaşılacaktır. Bir avukatın ödemek zorunda olduğu aylık BAĞ-KUR primi ile emekli bir avukatın aldığı emekli maaşının birbirine ne kadar yakın olduğunu biliyor musunuz? Böyle bir adaletsizliği kim nasıl savunabilir?" ifadelerini kullandı.

"ACİL ÇÖZÜM TALEP EDİYORUZ"

"Meslektaşlarımız beraber çalıştıkları insanların maaşını, SGK primini nasıl ödeyecek?" diye soran Başkan Geçilmez, "Çalışanlar için 1.700,00 TL'ye yakın aylık SGK prim maliyetini ödemenin ne kadar zor olacağını tahmin etmek çok zor değil. Biz avukatlar olarak iktidardan acilen çözüm talep ediyoruz. Öncelikli olarak ücret tarifelerimizin acilen güncellenmesini, SGK ve BAĞ-KUR primlerinde indirime gidilmesini, KDV indirimi yapılmasını, stajyer avukatlara ücret ödenmesini talep ediyoruz" dedi.

"DÜZENLEME BEKLİYORUZ"

"2022 başlamadan biz ücret tarifesinin altında ezildik" diyen Başkan Geçilmez, "Düşük oranlı tarifeyle, SGK ve BAĞ-KUR primleriyle ilgili acil düzenleme bekliyoruz. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen yetkililerin avukatları nasıl enflasyona ezdirdiklerini söylemekten çekinmeyeceğiz" dedi.

"MESLEĞİMİZ, EKMEĞİMİZ, EMEĞİMİZ VE UMUDUMUZDUR"

"Antalya Barosu Başkanı olarak sonuna kadar meslektaşlarımızın yanında durmaya, onların sesi olmaya devam edeceğim”" diyen Geçilmez, "Bu iş bizi aşıyor tek başına ses çıkarsak ne olur vb kolaylığına kaçmayacağım. Umudunu yitirmek bu toprakların doğasına aykırıdır. Bitti denilen her an küllerinden doğuşun başlangıcıdır. Umut var olduğu sürece bu ülkede yeni hikâyeler yazılmaya devam edecektir. Mesleğimiz, ekmeğimiz, emeğimiz ve umudumuzdur. Düştü denilen yerden kalkmak, bitti denilen yerden yeniden yeşermek, biz avukatların doğasındadır. Hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Tam tersine yarın her şey için ilk gündür. Yeter ki inancımız ve birlikte mücadele azmimiz kaybolmasın" diye konuştu. (Akdeniz Gerçek)