ARZUHALCİYE 3.000 TL HİBE

3 bin ve 5 bin TL'lik hibe desteğine başvuruların 25 Mayıs'ta başlayacağı açıklandı. 1.4 milyon esnafın yararlanacağı destek, arzuhalciden tez yazım bürolarına kadar bir çok kesime verilecek.

Ticaret Bakanlığı, 20.05.2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Kapsamında 3000 TL Hibe Desteği Verilecek Esnaf Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlerin Ekonomik Faaliyetleri (2. GRUP) listesini yayımladı.

AVUKATLIK KANUNUNA GÖRE SUÇ

Listede Avukatlık Kanunu gereği arzuhalciliğin suç olmasına rağmen arzuhalcilere hibe desteği verileceğinin belirtilmesine avukatlar isyan etti.

Hukukçular, arzuhalciye hibe desteği üzerine sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. 

AVUKATLARDAN TEPKİ

Avukatların tepki paylaşımlarından bazıları şöyle;

- "Arzuhalcilere dahi hibe desteği varken, kirasını ödeyemeyen, ofisini kapatmak üzere olan serbest meslek sahiplerine herhangi bir destek yok!"

- "Avukat kira ödemez, Avukat  esnaf değildir. Avukat vergi ödemez. Avukat para ödemez, ailesi yoktur. Hatta insan da sayılmayabilir!!!! Bize niye hibe, destek kredisi vb  verilsin!!! Sahi biz kimiz?"

- "Pandemi başlayalı 1 seneden fazla oldu ancak avukatlar hiçbir destek görmedi."

- "Gerçekten inanamıyorum ya arzuhalciler tez yazım büroları... kim veriyor bu akılları size, hiç mi bakmıyorsunuz yahu? Ayrıca barolar arzuhalci yazılan yerde avukatlar ile ilgili bir çalışma yapılması aklınıza gelmedi mi?"

- "Arzuhalci kadar kıymetimiz yok nerdesin başkan @metinfeyzioglu"

- "Kanunen yasak olan arzuhalcilik yapanlara destek var avukata yok!"

TEZ YAZILIM BÜROLARINA DA DESTEK

Öte yandan Tez yazım bürolarının da 5 bin TL'lik hibe desteği alabileceği gözlerden kaçmadı. Ancak akademik tezlerin başka kişi ve bürolara yazdırılması yasak. (hukukihaber.net)