Adana Barosu üyesi Av. Mustafa Çinkılıç'ın başkanlığında oluşturulan Sandık Güvenliği Kurulu, seçimlerde hukuki problemlerin çözümünde, sandık başkanı, kurul üyeleri, parti müşahitleri ve sivil toplum örgütlerine yardımcı olacaklar.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, her seçmenin iradesinin şeffaf olarak sandığa yansıması için avukatların aktif olarak sahada olacaklarını belirtti.

Av. Gökayaz, “Meslektaşlarımız, seçim güvenliği konusunda görev almak için bizlere başvurdular. Baromuz avukatlarından Av. Mustafa Çinkılıç'ın başkanlığında oluşturduğumuz Sandık Güvenliği Kurulu, meslektaşlarımızın eğitimlerini tamamladı. Eğitim verdiğimiz meslektaşlarımız seçim günü okullarda görev alacaklar. Avukatlık Yasası’nda 2001 yılında yapılan değişiklikle Barolara "Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak" görevi verilmiştir.  Baromuz, yasanın verdiği görev çerçevesinde her yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YSK'nın hazırlayıp yayımladığı 135 sayılı genelgeler doğrultusunda, seçmen iradesinin sandığa tam olarak yansıması, oyların sayım döküm ve tutanaklara geçirilmesi sürecinde, yasalara aykırı durumların saptanması ve oluşan hukuki problemlerin çözümünde, sandık başkanı, kurul üyeleri, parti müşahitleri ve sivil toplum örgütlerine yardımcı olmak amacıyla görev yapmaktadır, bu seçimlerde de görevimizi yerine getireceğiz." dedi.

Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç, seçme seçilme hakkı da en temel insan haklarından birisi olduğunu ifade ederek, “Tüm partilere eşit mesafedeyiz ve hukuki bir çaba içerisindeyiz. Bizden bilgi talep eden tüm partilere elimizdeki bilgileri vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu aşamada sandıkta görevli olan memurlar ve partilerin müşahitlerinin karşılaştıkları sorunlarda anında o okulda sorumlu olan meslektaşımıza başvurmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.