BAĞDAT (AA) - Kuraklık tehdidi altındaki Irak'ın başkenti Bağdat'ta, iki gündür etkili olan sağanak, su baskınlarına neden oldu.

Aşırı yağışlar nedeniyle Bağdat'ta bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Bağdat Belediyesi ekipleri, baskınlara müdahale etti. Yollarda biriken sularda arızalanan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.

Nüfusun yoğun olduğu Medinetu's-Sadr bölgesi sakini Ali Fehed, "Geceden beri yağan yağmurlar birçok evin su altında kalmasına ve vatandaşların işe gidememesine neden oldu." dedi.

- Pazara kadar yoğun yağış var

Bağdat Belediyesi Basın Sözcüsü Hakim Abduzzehra, şiddetli yağışların cadde ve sokaklarda neden olduğu baskınları gidermek için ekiplerinin seferber olduğunu ifade ederek, "Elektrik kesintileri nedeniyle çalışmalarımız zaman zaman askıya uğradı. Bağdat'ta yoğun yağışların süreceği düşünülüyor. Onun için de tüm önlemlerimizi almaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Irak Meteoroloji Kurumu, Bağdat ve kuzey kesiminde iki gündür aralıksız yağan yağışların Pazar gününe kadar etkisini sürdüreceği ve zaman zaman şiddetlenerek sele neden olabileceği uyarısında bulundu.

Orta ve güney kesiminin bu yıl aşırı kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunduğu Irak'ta, Dicle ve Fırat nehirlerinin debisinin azalması nedeniyle su sorunu da yaşanıyor.