BTC Fiyatı Dolar Grafiği Nereden Takip Edilir?

İlk çıkan kripto para olarak Bitcoin piyasada ilgi görmeye devam etmektedir. Bunun yanında fiyatındaki anlık çıkış ve inişler ile yatırımcıların aklının karışmasına neden olmaktadır. BTC fiyatı dolar olarak 14.04.2023 tarihinde 30.000 doların üzerini gördü. 2023 yılı ile birlikte başlayan bu toparlanmanın bir boğa piyasası olacağı düşüncesini ise daha sonra yaşanan düşüşler sona erdirdi. Son bir haftada yaklaşık  %10 oranında değer kaybı yaşayan Bitcoin toparlanmaya çalışıyor.

Bitcoin fiyatı yaklaşık olarak 27.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Yatırım uzmanları bunu yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler ışığında bir geri çekiliş olarak değerlendiriyorlar. Oloworpokoku Adeniyi bu geri çekilişin 25.000 dolar seviyesine kadar sürebileceği yönünde görüş bildirmektedir. Adeniyi’e göre BTC’nin 28.000 dolar seviyesinde tutunamaması ile bu gelişmenin yaşanması olası hale geldi.

BTC Fiyatı Dolar Grafiği Yorumlarını Nereden Takip Edebilirim?

2009 yılında ilk çıktığı günde yeni bir para birimi olarak insanlara farklı bir seçenek sunmaya başladı. Ülkelerin para birimleri ile işlemlerin yapılması için banka ya da finans kuruluşlarına ihtiyaç duyuluyor. Oysa Bitcoin ile işlemler aracısız olarak yapılmaktadır ve çok daha kısa sürede sonuçlanabilmektedir. Dijital bir devrim niteliğinde olan bu kripto paranın gördüğü ilgi ve sunduğu avantajlar ile günümüze kadar çok sayıda yeni coin çıkmaya devam etti. Hiçbir yeni coin Bitcoini tahtından etmeyi başaramadı. Hala en yüksek değere sahip kripto para olmaya devam etmektedir.

Finans uzmanlarının ve yatırımcıların dikkatle takip ettiği lider kripto paranın fiyatındaki hareketlilik devam ediyor. Bu hareketlerin takip edilmesi için de grafikler bulunur. BTC fiyatı dolar grafiğinin takip edilmesi ile fiyatının hangi yönde hareket edeceği tahmin edilmeye çalışılmaktadır. Uluslararası kripto para borsalarından olduğu gibi Coinmarketcap ve TradingView gibi sitelerden de grafiğin takip edilmesi mümkündür. Yatırımcılar günlük, haftalık, aylık olarak fiyat hareketlerini bu grafiklerden takip edebilmektedir.

Güncel BTC Fiyatı Dolar Grafiğini Nereden Bulabilirim?

İlk çıkan ve piyasaya yön veren kripto paranın fiyatında anlık değişimler yaşanıyor. 2022 yılında yaşadığı %60’ın üzerindeki değer kaybı ile yatırımcılara hayal kırıklığı yaşatan BTC 2023 yılında bir toparlanma süreci yaşamaktadır. Aylar sonra ilk defa nisan ayında 30.000 doların üzerini gören BTC için yeni bir boğa piyasası başlaması beklentisi oluştu. Buna karşın mayıs ayının ilk haftasında ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklayacak olması ile bu beklentinin gerçekleşmediği görüldü. Dünya ekonomisini etkileyen FED kararları gibi aynı zamanda yaşanan politik gelişmeler de BTC fiyat değişikliklerinde etkili olmaktadır.

İngiltere merkezli bankacılık ve finans hizmeti kuruluşu olan Standart Chartered’in dijital varlıklardan sorumlu araştırma başkanı Geoff Kendrick her ne kadar piyasalardaki belirsizlik devam ediyor olsa da BTC’nin fiyatının yükseliş trendine gireceğini belirtmektedir. Kendrick’e göre 2023 yılı sonunda BTC 100.000 dolar seviyesini görecek. Bu iyimser tahmine karşın uzman yatırımcı Mark Mobius ise fiyat düşünün devam edeceğini düşünmektedir. Mobius 2023 yılında Bitcoin 5.000 doları görecek şeklinde oldukça kötümser bir tahminde bulunuyor. Her iki tahminin birbirinin zıttı yönünde olması ise piyasaların oldukça hassas dengeler içinde olduğunu ortaya koymaktadır.

2023 BTC Fiyatı Dolar Grafiğini Nereden Takip Edebilirim?

Bitcoin 2021 yılında tarihi rekorunu kırarak 69.000 dolar seviyesini gördü. Bunun ardından ise 2022 yılında yatırımcıları için büyük kayıplar yaşattı. Her ne kadar 2023 yılında değer kazanmış ve kayıplarının bir kısmını telafi etmiş olsa da henüz tarihi zirvesinin çok uzağında olduğu görülebilmektedir. BTC fiyatı dolar değer kazanır mı sorusunun ise net bir cevabını yatırım uzmanları henüz veremiyorlar. Uzmanların farklı görüşleri olması nedeniyle de yatırımcılar kendi tahminlerini oluşturmak için fiyat grafiklerini takip ediyorlar.

Fiyat grafiklerini Binance gibi uluslararası kripto para borsalarından takip etmek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda BTC fiyatı yükselecek yönünde görüş bildiren uzmanların tahminlerine güvenen yatırımcılar da kripto parayı Binance üzerinden satın alabilmektedir. Birçok kişinin geleceğin parası olarak gördüğü Bitcoinin fiyatında artış olması yönünde görüş bildiren Tony Vays 2023 yılında değerinin 50.000 dolar seviyesinde olacağını düşünmektedir. Bunun yanında fiyatında düşüşün devam edeceği görüşleri de bulunmaktadır.  Önümüzdeki günler hangi görüşün haklı çıkacağını gösterecek olması ile de sabırsızlıkla bekleniyor.