İstanbul Beykoz’da S. H., kiracısı Mahmut E.’yi öldürdüğü ve iki kişiyi de yaradığı gerekçesiyle 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Maltepe L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan S. H.’nun geçtiğimiz salı günü avukatı ile görüşmesi vardı. Avukat ve müvekkili S. H. cezaevinin görüşme odasına geçti. Avukatın konuştukları sırada müvekkiline verdiği bir peçete görevlilerin dikkatini çekti. Görüşmenin ardından S. H.’nun üzerini arayan infaz koruma memurları, peçetede uyuşturucu olduğunu fark etti. Avukat, cezaevi çıkışında gözaltına alındı.

‘HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI’

Avukatın polisteki ifadesinde, “Ailevi bunalımdayım. Kendimi rahatlatmak için Tarlabaşı’nda tanımadığım bir kişiden uyuşturucu madde almıştım. Peçeteye sarılı uyuşturucuyu pantolonumun cebinde unuttum. Görüşme sırasında müvekkilim terleyince o mendili ona verdim” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen avukat, orada da aynı ifadeyi tekrarladı. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, ifadenin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirterek avukatın uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan tutuklanmasına karar verdi. (Aziz Özen/Hürriyet)