İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından celse arasında verilen ara kararda, bir davanın daha Ergenekon ana davasıyla birleştirildiği anlaşıldı. Buna göre Üsküdar 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Danıştay sanığı Alparslan Arslan'a Glock marka silah satılmasına ilişkin açılan davanın, Ergenekon ana davası ile aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme kararı verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de birleştirilen dava sanıkları Aykut Metin Şükre, Kenan Özay, Selçuk Özkan ve Erkan Ayyıldız'ın, 12 Nisan 2011 tarihinde görülecek Ergenekon ana davasında hazır bulundurulması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat gönderdi. 86 sanıklı Ergenekon davasıyla ilk olarak 8 sanıklı Danıştay davası, ardından da 2 sanıklı Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi davası birleştirilmişti. 96 sanıklı davada sanık sayısı, son birleştirme kararının ardından, Aykut Metin Şükre'nin aynı zamanda Danıştay davasının da sanığı olması sebebiyle 99'a çıkmış oldu.

Birinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan'a yönelik suikast planlandığı iddiasıyla ilgili olarak Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nca işlem yapılıp yapılmadığının sorulmasını da istedi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Mart 2011 tarihli oturumun ardından sanık ve avukatların taleplerini inceleyerek karara bağladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Zekeriya Öztürk'ün talebi üzerine MİT'ten gönderilen yazıda Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast planlandığı iddiasıyla ilgili olarak Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nca işlem yapılıp yapılmadığının istenilmesine karar verdi. Erdoğan'a yönelik suikast planı ihbarında bahsedilen yabancı şahısla ilgili olarak araştırma yapılıp yapılmadığının, yapılmışsa elde edilen bilgilerin neler olduğunun sorulması için MİT Müsteşarlığı'na yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, bu suikast iddialarına ilişkin ihbarın da hangi yolla yapıldığının aynı kuruma sorulmasına hükmetti. Heyet, MİT, Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazılarak, MİT Müsteşarlığı'nın 17 Ocak 2011 tarihli yazısında bahsedilen "Bulgar ajan", "Bulgar asker" olup olmadığını, bu kişinin sanıklarla ilişkisi olup olmadığının bildirilmesini istedi. Bu arada mahkeme heyeti Doğu Perinçek'in mahkeme düzenini bozucu beyanları üzerine 4 duruşmadan men edilmesine karar verdi.
 



Zaman