İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü dolayısıyla 15 Temmuz şehitleri Darülaceze'de anıldı.

Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı'nda düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, yazar İlknur Bektaş, 15 Temmuz gazisi Levent Deveci, oyuncu Wilma Elles ve ikiz çocuklarıyla çok sayıda Darülaceze sakini katıldı.

Törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mehter Takımı da sahne aldı.

Ayrıca, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in resmedildiği mozaik çalışması ile Darülaceze sakinlerince rehabilitasyon resim atölyesinde hazırlanan resimlerden oluşan sergi açıldı.

- "15 Temmuz'un unutulmaması gerekir"

Törende konuşan Darülaceze Başkanı Cebeci, "Ben dün akşam Boğaz'a yürüyen halkın içindeydim. On binlerin, belki yüz binlerin akın akın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru ilerleyişini görünce gerçekten duygulandım." dedi.

Geçen yıl da 15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla Darülaceze yerleşkesinde bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Cebeci, şöyle devam etti:

"Bu yıl da yine burada değerli sanatçı, ilim adamlarımız, hafızlarımız ve sakinlerimizle beraber yine 15 Temmuz'un sene-i devriyesini burada kutluyoruz. Bunların unutulmaması gerekir. Yani 15 Temmuz, galibiyetin ve emperyal güçlere karşı dik duruşun sembolüdür. O nedenle 15 Temmuz'da canını, kanını feda eden, şehit, gazi olanların hatırasına, bugünü en güzel şekilde kutlamak hepimizin İslami, insani, vatani borcudur. İnşallah biz de Darülaceze olarak bunu yerine getirmeye çalışıyoruz."

Hamza Cebeci, Darülaceze'nin farklı bir müessese olduğuna işaret ederek, "123 yıllık bir müessese. Darülaceze sakinlerimizin geçmişte her üç oyun birini alıyorduk. Elhamdülillah bu programlarla onların milli duygularını daha harekete geçirerek, Darülaceze'nin tarihine, geçmişine ve vizyonuna uygun bir Darülaceze olması için bütün ekibimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehit ve gazilerine ilişkin videoların da gösterildiği program, konuşmaların ardından sona erdi.