ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve siviller anısına öğretmen ve öğrenciler şehit aileleriyle fidan dikti.

Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencileri, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatmak için Sarıçam ilçesindeki Menekşe Mahallesi'nde Adanalı şehit aileleriyle bir araya gelerek şehitlerin isimlerinin bulunduğu fidanların dikimini gerçekleştirdi.

Merkez Müdürü Levent Turan, fidan dikimini gerçekleştirdikleri bölgeyi şehitlik korusu haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Her bir fidana darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve sivillerin isminin verileceğini aktaran Turan, "Özgürlüğümüzü şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun" dedi.

Darbe girişimi sırasında polis memuru ikiz çocukları Ahmet ve Mehmet Oruç'u kaybeden baba Hacı Ali Oruç da evlatlarının isimlerinin toprakla buluşan fidanlarla yaşamaya devam edecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Oruç, darbe girişimini gerçekleştirenleri affetmeyeceğini ifade ederek "Hainler, hem bu dünyada hem de ahirette cezalarını çekecekler. Şükürler olsun ki çocuklarımız şehitlik mertebesine erişti, bizler de böyle bir şerefe nail olduk ama onlar hain olarak ömür boyu kalacaklar." diye konuştu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin annesi Ayşe Mine ise şehitlerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmadığını görmenin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.