ABIDJAN (AA) - Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Mustafa Al-Sarraj, ülkesindeki sığınmacıların sayısının 500 bini geçtiğini bildirdi.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde "Kalıcı Bir Gelecek İçin Gençliğe Yatırım Yapmak" temasıyla düzenlenen 5. Afrika Birliği-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde konuşan Al-Sarraj, resmi verilere göre, Libya'ya 24 farklı ülkeden gelen sığınmacı sayısının 500 bini geçtiğini ve bunların yüzde 90'ının Afrikalı olduğunu dile getirdi.

Libya'daki 42 sığınmacı merkezinde yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığını ifade eden Al-Sarraj, bu rakamın ülkedeki sığınmacı sayısının yüzde 4'üne tekabül ettiğini söyledi.

Al-Sarraj, ülkenin içinde bulunduğu zorlu çalışma şartlarına rağmen birçok sığınmacının iş hayatına katılım sağlayabildiğinin de altını çizdi.

Ülkeden birçok sığınmacının "ölüm tekneleri" ile Avrupa'ya gitmeye çalıştığına dikkati çeken Al-Sarraj, bazılarının da ülkedeki terörist gruplar tarafından istismar edildiğini vurguladı.

Al-Sarraj, hükümetin, sığınmacıları, kaçak yollarla Avrupa'ya götürmeyi vadeden gruplara karşı ciddi mücadele yürüttüğünü kaydetti.

Afrika ve Avrupa'daki 80'e yakın ülkeden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı zirvede, gençlere daha iyi bir gelecek sunma ve terörle mücadele konuları ele alındı.