ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuklu 2 sanıktan biri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Suriyeli tutuklu sanıklar Muhanned Ahmet Elağid ve Bilal Muhammed Ali Ceddi ile avukatları katıldı.

Tercüman aracılığıyla savunması alınan sanık Elağid, kullandığı kimliğin sahte olduğu konusunda bilgisinin olmadığını belirterek, "Suriye'de bulunduğum sırada DEAŞ bizi zorla çalıştırıyordu. Beni hastanede çalıştırdılar. Ben DEAŞ'tan kaçarak Türkiye'ye geldim. Örgüt içerisinde isteyerek yer almadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Sanık Ceddi de terör örgütüyle ilgisinin olmadığını savunarak, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında sanıkların ayrı ayrı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanık Elağid'in 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve mevcut halinin devamına, sanık Ceddi'nin ise delil yetersizliğinden beraatine ve tahliyesine karar verdi.