İSTANBUL (AA) - Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen bir duruşma çıkışında, taraflar arasında yaşanan silahlı kavgada bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuklanan 4 şüpheli hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda 24 Ağustos 2017'de görülen bir dava sırasında taraflar arasında çıkan kavga sonucu bir kişinin silahla vurularak hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli F.K'nin 2016'da yılında kendisine karşı işlenen olayla ilgili Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya müşteki olarak katılmak amacıyla kendi aracıyla yola çıktığı anlatıldı.

F.K'nin iş yerinde çalışanları olan diğer şüpheliler H.Ö, M.A ve Y.E'nin de başka bir araçla F.K'yi takip ederek hep birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldikleri aktarılan iddianamede, F.K'nin müşteki olduğu duruşmaya girdiği, çalışanları olan diğer şüphelilerin ise adliyenin B Blok eksi dördüncü katındaki çay ocağına geçtikleri aktarıldı.

İddianamede, duruşma devam ettiği sırada, davanın diğer tarafı olan ve aralarında Salih Hakyolu ile Barış Güngör'ün bulunduğu grup ile F.K'nin çalışanları olan grup arasında kavga çıktığı belirtilerek, özel güvenlik görevlileri ve polis memurlarının müdahale ettiği olayda şüpheli F.K'nin çalışanlarının olduğu grubun adliyenin eksi beşinci katındaki otoparka indirildikleri, diğer grubun da adliye dışına çıkarıldıkları belirtildi.

Şüpheli F.K'nin taraflar arasındaki kavgayı öğrenmesinin ardından duruşmadan çıkarak, çalışanları olan diğer şüphelilerin yanına otoparka indiği ve tekrar saldırıya uğrayabileceği düşüncesi ile çalışanları H.Ö, M.A, ve Y.E'yi diğer gruba karşı ateş etmeleri yönünde azmettirdiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin iki ayrı araçla adliyenin otoparkından çıktıkları anlatıldı.

İddianamede, şüpheliler H.Ö, M.A ve Y.A'nin içinde bulunduğu araçtan adliyenin çıkışında bulunan bir kafenin önünde bekleyen gruba doğru ateş edildiği aktarılan iddianamede, aracı kullanan şüpheli H.Ö'nün panikle olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken kaza yaptığı, şüphelilerin aracı bir benzin istasyonuna bırakarak kaçtıkları bilgisi verildi.

Şüphelilerin açtığı ateş nedeniyle Salih Hakyolu'nun hayatını kaybettiği, Barış Güngör'ün ise yaralandığı aktarılan iddianamede, şüphelilerden F.K'nin "kasten öldürmeye azmettirme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme", diğer şüpheliler H.Ö, M.A. ve Y.E'nin de "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından müebbet ve 9 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Değerlendirilmek üzere Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüphelilerin yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.