BRÜKSEL (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Afet konusu sadece bir devlet kurumunun yönetebileceği bir konu değil. Her bir vatandaşın dahil edilmesi gereken bir konudur." dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides ile görüştü.

Güllüoğlu, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin Sivil Koruma Mekanizması toplantısına Türkiye'den insani yardım alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla beraber katıldıklarını belirtti.

Güllüoğlu, Türkiye'nin afet alanındaki tecrübelerini burada paylaşma fırsatı bulduklarını aktararak, "Stylianides ile bir görüşmemiz oldu. Yaptığımız görüşme siyasi konuların ötesinde insani yardım ve afet konuları. Görüşmelerimiz bu anlamda olumlu geçti." diye konuştu.

Afet olduğu anda müdahale kapasitesinin hazır tutulması gerektiğine ve afet riskinin azaltılması hususlarının önem arz ettiğine dikkati çeken Güllüoğlu, "Bu konuların detaylarını ele aldık görüşmemizde. Diğer bir önemli konu da sivil topum kuruluşlarının afet müdahalesine dahil edilmesi. Afet konusu sadece bir devlet kurumunun yönetebileceği bir konu değil. Her bir vatandaşın dahil edilmesi gereken bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan AFAD, AB Komisyonu binasında faaliyetlerinin anlatıldığı bir stant açtı.