Günümüzde inşa edilen yapıların farklı bölümlerinde alüminyumdan üretilen farklı tip ürünler kullanılmaktadır. Bahsedilen ürünlerin hem işlevlerini sorunsuz olarak yerine getirmesi, hem de modern tarzı ile ilgili yapının mimarisine estetik bir görünüm kazandırması gerekir. İşte tam bu noktada Alka Teknik tarafından yenilikçi çözümler sunulmaktadır.

Alka Teknik, bu alandaki bilgi birikimi ve 15 yılı aşan deneyimi ile kaliteli ve estetik görünümü olan ürünler üretmektedir. Başta dilatasyon profili olmak üzere üretilen farklı tipteki ürünler şunlardır:

  • Dilatasyon profili

  • Hapşurtma sistemleri

  • Dekorasyon profilleri

  • Süpürgelikler

  • Paslanmaz seramik bitim profili

  • Duvar koruma sistemleri

  • Levha kaplama ekipmanları

  • Cephe profilleri

  • Dilatasyon bandı

Bunlar ve benzeri ürünler en son teknolojiyle, uzun ömürlü olacak şekilde üretilir. Söz konusu üretim başarı ile Alka Teknik, günümüzde herkesin dikkatini çeken birçok projede yer almıştır. Ve sorumluluklarını sorunsuz bir şekilde yerine getirmiştir.

Dilatasyon Profili Neden Önemlidir?

Birbirinden tamamen bağımsız olmasına karşın adeta bitişik olarak inşa edilen yapıların arasında belli bir boşluk bulunur. Dilatasyon olarak isimlendirilen bu boşluklar, olası genleşme veya farklı nedene bağlı olarak gerçekleşecek yapı hareketleri için bırakılır. Böylece bahsedilen durumlarda ilgili yapıların zarar görmesi veya hasar almasının önüne geçilir. Dilatasyon profili ise işte söz konusu boşlukların kapatılması için kullanılan ürünlerdir.

Bahsedilen ürünlerin kullanılması ile yukarıda bahsedilen yapıların genleşmesi veya hareketlerindeki zararların önüne geçilir. Bunun yanında söz konusu boşluğun rüzgar, yağmur ve kar gibi doğa olaylarından etkilenmesi engellenir. Böylece yapıların etkili olarak korunması da sağlanmış olunur.

Dilataston profilleri, dışarıdan bakıldığında basit ürünler gibi görünebilir. Ancak işlevleri çok büyüktür. Bundan dolayı doğru şekilde kullanılmaları gerekir. Bunun yanında kullanılan ürünlerin uluslararası kalite standartlarına uygun olması da bir diğer önemli gerekliliktir. Alka Teknik tarafından üretilen ürünler, istenen kalite standartlarının üzerindedir.

Dilatasyon Profili Çeşitleri

Kullanım alanına bağlı olarak farklı türde dilatasyon profili çeşitleri vardır. Genişlikleri 3 cm, 5 cm, 10 cm ve 15 cm gibi olan ürünlerin haricinde kasisli, çelik ve kauçuk gibi türleri de vardır. Alka Teknik güvencesiyle bunları uygun yapılarda kullanabilirsiniz.