Hastalardaki burun sorunları, hangi operasyonun uygulanacağına karar verilmesini sağlıyor. Genel olarak burun ucu düşüklüğü ve benzeri sorunlarda burun estetiği olarak ameliyatsız seçenek tercih ediliyor. Bunun nasıl yapıldığını, fiyatlarını ve diğer tüm detaylarını içeriğimizin devamından inceleyebilirsiniz. Merak edenler için tüm detaylarını hazırladık.

Burun Estetiği Nedir?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin her bireyin burun yapısı tamamen özeldir. Yani herkesin burun yapısı farklılık gösterir. Bu farklılık genetik yapıya bağlı olabildiği gibi sonradan gelişen nedenlerden de kaynaklanabilir. Burunda mevcut olan tüm genetik ya da dış etken kaynaklı deformasyonların, şekil bozuklukların giderilmesi için yapılan operasyonların tümüne burun estetiği operasyonları denir.

Kimi insanda sadece burun ucu düşüklüğü estetik bir sorun olabilir. Bazılarında ise burnun etli, büyük ya da kemerli olması, yamuk olması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Tüm bunlar için uygulanan operasyonları adı ve türü oldukça farklıdır. Yani burun ameliyatı denince akla sadece bir seçenek gelmemelidir. Bu seçeneklerden biri de ameliyatsız burun estetiği olarak biliniyor.

Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Burun ucu düşüklüğü ve benzeri durumlarda açık burun ameliyatları olmanıza gerek olmayabilir. Çünkü gelişen tıp ve teknoloji sayesinde artık bu gibi küçük operasyonlar ameliyatsız burun estetiği olarak yapılabiliyor. Bu operasyonda herhangi bir anestezi uygulamasına bile ihtiyaç duyulmaz. Çünkü operasyon tamamen hızlı ve ağrısızdır. Ameliyatsız estetik operasyonlarında buruna şekil vermek için çeşitli dolgu maddeleri kullanılır.

Kullanılan bu dolgu malzemelerinin sağlığa hiçbir zarar yoktur. Genelde hyalüronik asit ve benzeri sağlıklı vitaminleri içeren maddelerdir. Doktor tarafından buruna nasıl bir şekilde verileceğine karar verilir. Elbette bu aşamadan önce hastanın talebi de doktor tarafından dinlenir. Şekle karar verildikten sonra bu dolgu malzemeleri doktor tarafından şırınga ile burunun çeşitli noktalarına enjekte edilir. Böylece operasyon ağrısız ve hızlı bir şekilde tamamlanmış olur.

Burada sonucun başarılı olması doktorun tecrübesi ve kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine bağlıdır. Bu nedenle de ameliyatsız olarak yapılan burun estetiği operasyonları için ayrıntılı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Daha evvel bu alanda detaylı işlem tecrübesi olan alanında uzman bir doktor tercih etmeniz sonucun istediğiniz gibi olmasına yardımcı olur. Bunu ise hasta yorumları ve basit bir araştırma sonucunda kolayca bulabilirsiniz.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı Mı?

Daha evvel hiç operasyon geçirmeyen ancak ameliyatsız burun estetiği yaptırmak isteyenler kalıcılığını da çok merak ediyor. Bu noktada kalıcılık hakkında uzmanların görüş ayrılığına girdiği görülüyor. Bazı uzmanlara göre tamamen kalıcı olan bu operasyon bazılarına göre ise kısa süreli bir çözüm olduğu için tavsiye edilmiyor. Ancak pek çok hasta günümüzde bu yöntemi sıkça tercih etmeye de devam ediyor. Uygulama açısından hizmet veren doktor sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır.

Nitekim ‘Ameliyatsız burun estetiği ne kadar kalıcı?’ sorusuna bazı uzman doktorlar ay arası demiştir. Operasyon sonrası yapılan takipler neticesinde de kalıcılığın bu seyirde olduğu gözlenmiştir. Bu süreçten sonra hasta yeniden doktoruna gelerek aynı işlemi tekrar yaptırabilir. Bunun sağlık açısından hiçbir zararı olmadığını söylemek de yanlış olmayacaktır. Özellikle de bu operasyonun burun ucu kaldırma için sıkça tercih edildiğini söylemek mümkündür. Siz de bu amaçla düşünüyorsanız burun ucu kaldırma fiyat detaylarına hizmet alacağınız doktordan kolayca ulaşabilirsiniz.

Ameliyatsız Burun Estetiği Fiyatları

Hastaların en çok merak edip analiz ettiği bir diğer konu ise ameliyatsız burun estetiği fiyatları olarak dikkat çekiyor. Bu operasyon oldukça basit ve hızlı bir şekilde tamamlanıyor yani bir burun ameliyatı olarak değerlendirilmemelidir. Bu nedenle fiyat açısından açık burun ameliyatlarına göre çok daha ucuzdur. Sıkça tercih edildiği ve bu alanda rekabet fazla olduğu için fiyatları oldukça değişkendir. En net fiyat tekliflerine hizmet alacağınız hastane ve doktor ile görüşerek ulaşabilirsiniz.

Merak eden herkes için ameliyatsız burun estetiği ve detayları hakkında bilgileri aktardık. İçeriğimiz boyunca yer verdiğimiz bilgilerden faydalanarak siz de ameliyatsız estetik yaptırabilirsiniz. Bunlara ek olarak bu alanda hizmet veren doktorları iyice araştırarak işlem yaptırmanızı öneriyoruz.