Dudak dolgusu nedir?

, dudakların daha hacimli, estetik ve belirgin bir yapıya kavuşturulması için gerçekleştirilen işleme verilen isimdir. Bu işlem gerçekleştirilirken özelleştirilmiş dolgu maddelerinin özel enjektörler aracılığı ile kişilerin dudaklarına enjekte edildiklerini söylemek mümkündür.

Dudak dolgusu işlemi, genel olarak ağrılı, yan etkili ve riskli bir işlem değildir. Ancak buna rağmen dudak dolgusu yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar, aşağıda verildiği gibidir.

Dudak dolgusu yaptırılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

  • Dudak dolgusu yaptırmak isteyen ve bu hususta kesin karar veren kişilerin, işlem öncesi belirli bir süre aspirin gibi kan inceltici özelliği bulunan ilaçları bırakmaları gerekir. Özellikle işlemden 1 hafta kadar önce söz konusu ilaçların bırakılması gerektiğini söylemekte fayda vardır.

  • İşlem uygulatmaya karar verdikten sonra kararını faaliyete geçiren, yani dudak dolgusu yaptıran, kişilerin işlem sonrası birkaç saat yatmamaları gereklidir. yatmaktan kasıt, ince bir yastığa başını koyup uzanmak veya yüz üstü uyumaktır.

  • Dudak dolgusu yaptıran kişilerin işlem gerçekleştirildikten sonraki ilk 1 – 2 saat hiçbir şey yememeleri gereklidir. Bu, dolgunun tam anlamı ile oturması için gereklidir. Aksi durumda, yani yemek yenmesi durumunda dudak sürekli olarak hareket ettirildiği için şekil oturmayacak, bu bağlamda şekil bozuklukları ortaya çıkabilecektir.

  • İşlem sonrası ilk birkaç gün dudağa dokunmak, birini öpmek veya dudağa darbe vurmak önerilmemektedir. Çünkü bahsi geçen durumların tamamı, dudağın baskı görmesi anlamına gelmektedir. Bu bağlamda baskı gören dudağın deformasyona uğraması ise kaçınılmazdır.

  • Dudak dolgusu işleminin temel itibari ile içerisinde yoğun miktarda komplikasyon barındırdığını söylemek mümkün değildir. Ancak işlem sonrası bazı ufak tefek morlukların, kızarıklıkların veya şişliklerin görüleceğini söylemek mümkündür. Bahsi geçen morluklar, kızarıklıkları veya şişlikler minimum boyuttadır ve geçicidir. Ancak buna rağmen bir an önce geçmesini isteyen kişilerin soğuk kompres uygulaması yapmasında fayda vardır. Soğuk kompres uygulaması esnasında ise, buz doğrudan dudak ile temas etmemelidir.

Dudak dolgusu neden yapılır?

Dudak dolgusunun yapılmasını gerekli kılan unsurlar aşağıda verildiği gibidir.

  • Dudak yapısının hacimli olmasının istenmesi: Dudak dolgusu Ankara üzerine araştırma yapan kişilerin en genel nedeni budur. çünkü herkesin daha dolgun, daha hacimli dudak yapısına sahip olma hayali vardır.

  • Asimetrik dudak yapısı: dudak dolgusu üzerine araştırma yapan kişilerin bir diğer yaygın nedeni, dudak formlarının asimetrik olmasıdır. Örneğin alt dudağı ile üst dudağı arasında ciddi boyut farkı olan kişilerin, veya dudağın sağ tarafı ile sol tarafında orantısızlıklar bulunan kişilerin, söz konusu unsurları dudak dolgusu ile gidermesi mümkündür.

  • Sarkık dudak yapısı: Dudak dolgusunun bir diğer yaygın nedeni, sürekli yorgun ve mutsuz bir görünüm oluşmasına neden olan sarkık dudaklardır.

Dudaklarına, yukarıda bahsedilmiş olunan nedenlerden herhangi birine bağlı olarak dolgu yaptırmak isteyen ancak bu hususta bazı çekinceleri bulunan kişilerin linki üzerinden bizler ile iletişime geçmeleri mümkündür.