ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) istiklal mücadelesinin güçlü sesi ve basının temel taşı olarak kurulduğunu belirterek, "Vazifesine mesleki ciddiyet anlayışıyla tarafsız ve dürüst yayıncılık ilkesinden ödün vermeden devam eden Anadolu Ajansı, güvenilir ve etkin haberciliğin temsilcisi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eroğlu, "İstiklal mücadelemizin güçlü sesi ve basınımızın temel taşı olarak kurulan, vazifesine mesleki ciddiyet anlayışıyla tarafsız ve dürüst yayıncılık ilkesinden ödün vermeden devam eden Anadolu Ajansı, güvenilir ve etkin haberciliğin temsilcisi olmuştur." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'nin aynası olarak, kamuoyunu aydınlatma vazifesini başarıyla yürüttüğünü, yayın çizgisi ve kalitesini bozmadan fedakar çalışanlarıyla dünyanın her yerine ulaşabildiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, ajans çalışanlarına muvaffakiyet ve başarılarla dolu nice yıllar temenni ediyorum."