Banka borçları ödenmezse ne olur? Eğer bir kişi bankadan kredi çektiyse ve bu borcu ödemiyorsa iki çeşit ipotek ile karşılaşması mümkündür. Bunlar ipoteksiz kredi ve aynı zamanda ipotekli kredidir. İpotekli kredi borcunda genellikle taşıt kredisi ve aynı zamanda konut kredisi bankadan çekilebilir. Bankadan ne kadar miktar para çekildiği ise ev veya araç ipotek kapsamında gösterilmektedir. Eğer kredi borcu ödenmez ise bu durumda teminat olarak ev veya araç bankaya gösterilir. Eğer kişi 2 defa arda arda bankaya borcunu ödemez ise kredi iptal işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra ise banka ihtarname gerçekleştirir. Bankanın göndermiş olduğu ihtarnamede ise kişinin borcunun en fazla 1 ay içerisinde ödeme gerektiği ile ilgili bilgi vardır. Eğer hala ödeme gerçekleşmedi ise yasal süreçlere geçilir.

İpoteksiz kredi borcunda genel olarak ihtiyaç kredisi kişiye verilir. Eğer kişi ihtiyaç kredisini 5 kere üst üste ödemez ise banka tarafından icra takibi gerçekleştirilir ve daha sonra ise üzerine kayıtlı ne var ise haciz koyulur. Eğer üzerine kayıtlı bir konut veya araç yok ise o zaman da sigortalı bir işte çalışması halinde maaşının dörtte biri alınır eğer bir kişi bankaya olan borcunu ödemez ise ihlal suçu kapsamında hapis cezası alabilmesi mümkündür. Kişi bu borcu bir ay aksatabilir ancak iki ay üst üstte aksattığı taktirde bazı sorunlar ile karşı karşıya kalabilmesi mümkün olacaktır. Borçların ödenmediği durumda ise banka tarafından yasal sürece geçilir.

Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Kredi kartı borcunun belirli bir süre ödenmemesi durumunda yasal takip süreci ne geçilmez. Peki, kredi kartı borcu ödenmezse ne olur? İlk 3 ay kredi kartı borcu ödenmezse öncelikle uyarılar yapılır. Fakat 3 ayın sonunda yine ödeme işlemi gerçekleştirilmez ise banka tarafından yasal takip süreci gerçekleştirilir. Ancak bu 3 ayın içerisinde bankaları tarafından sizi telefon ve aynı zamanda mail yolu ile borcunuzun olduğu ve ödemeniz gerektiği dile getirilir. Daha sonra ise bankalar size kolaylık sağlayabilmek için borcunuzu taksitlendirmeyi düşünebilirler ve sizlere birçok avantajlar sağlarlar. Eğer istedikleri şekilde teklifler kabul edilmezse ve borç ödenmez ise anlaşmalı oldukları avukata bankalar gerekli olan bütün dosyaları verir ve yasal yollara başvurur. Kredi borcu bir ay dahi ödenmez ise ek faiz üzerine mutlaka konmaktadır.

Kredi Kartı Ödemeyenlere Teminatlı Kredi Kartı? (Önemli)

Kredi puanı yetersiz olan ve aynı zamanda gelir belgesi mevcut olmayan kişiler kara listede yer almaktadır. Bu kişilerin ise bankaya gidip kendilerine ait mevduat hesabı açtırma gerekmektedir. Bankaya belirli bir güvence sağladıktan sonra ise teminatlı kredi kartı alınabilir. Online alışveriş ve aynı zamanda taksitli alışverişlerde rahat bir şekilde kullanılabilir. Teminatlı kredi kartı başvurusunda bulunacak kişilerin limitlerini de ayarlaması gerekir. Peki, teminatlı kredi kartı kimlere verilir. Genel olarak kanuni ve aynı zamanda idari takip yapılan kişiler teminatlı kredi kartı almak için gerekli yerlere başvuruda bulunmaktadır. Çünkü bu kişilere bazı problemler sebebiyle kredi kartı verilmez. Bankaya bir teminat sunulduğunda ise o kişinin kart alması daha kolaylaşır. Teminatlı kredi kartı alabilecek olan kişiler ise şu şekildedir

  • Kredi notu şu an için 0 olan bireyler
  • Kişilerin kara listede yer alması
  • Kredi notu en az seviyede olan bireyler
  • Çalışmayan bireyler
  • Banka listelerine ve başvuru hakkında ki detaylara Teminatlı Kredi Kartı sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Bankalar nakit bir şekilde insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için onlara hizmet sağlamaktadır ve buna ise kredi ismi verilir. Bu tutar ise müşteri ve banka arasında belirlenmektedir. Belirlenen bu tutar ise müşteri tarafından düzenli bir şekilde aylık olarak ödenmektedir. Fakat öncelikle bankalar kredi vermeden evvel müşteri hakkında detaylı bir şekilde araştırma yaparlar. Kredi notu, maaş bordrosu, tapu kişinin aylık aldığı maaş araştırılır. Müşterinin aylık ödemesini düzenli bir şekilde yapabileceğine veya yapamayacağına bakılır. Daha sonra ise eğer ödeyecek düzeyde ise kredi çıkar. Peki, kredi borcu ödenmezse ne olur? Kredi borcu iki ay üst üstte ödenmez ise banka yasal yollara başvuruda bulunur.

Varlık Şirketi Nedir?

Varlık şirketi mali kuruluşların, özel finansların, bankaların tahsili geciktiğinde alacakları belirli bir tutar var ise alacaklarını satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra tekrardan yapılandırma işlemini gerçekleştiren şirkettir. Varlık yönetim şirketi tüzel kişilik olarak bilinmektedir. Peki varlık yönetim şirketleri ne iş yapar? İnsanların yüksek düzeyde olan varlıklarını bazı yatırım yerlerinde en iyi şekilde değerlendirir.

Varlık Şirketi Borcumu Ödemezsem Ne Olur?

Varlık şirketi borcu ödenmezse ve burada karşılıklı bir anlaşma mevcut ise hukuk büroları bu sorunu çözmeye çalışır. Avukatlık şirketi borcunuzu devri aldıysa sizinle irtibata geçilir ve aynı zamanda borcun tahsil edilebilmesi adına gerekli olan yasal işlemler başlatılır. Peki varlık şirketleri icraya verebilir mi? Varlık yönetim şirketlerine gidilip insanlar borçları ile ilgili bilgi sahibi olabilirler ve aynı zamanda teyit etme işlemini gerçekleştirebilirler. Dava ve aynı zamanda icra dosyalarında; varlık yönetim şirketleri işlem gerçekleştirebilmek için belirli olan alacağın alındığını gösteren temlik beyanına dosyaya koymak zorundadır.

Varlık yönetimine devredilen borçlar ne olur? Eğer varlık yönetimine devrettiğiniz bir borcunuz bulunuyor ise öncelikle anlaşma sağladığımız koşulara bakılır. Bunun ardından ise hukuk büroları ile görüşme sağlanır. Bunun ardından ise yasal işlem mutlaka başlatılır. Peki varlık yönetim şirketleri maaşa haciz yapabilir mi? Varlık yönetim şirketleri gönderme sağladığımız haricen olan ödemeyi mutlaka icraya bildirir. Ancak icraya bu konu hakkında detaylı bilgi vermez ve bildirme gerçekleştirmez ise bu sefer de maaş hacizi ortaya çıkar

Kredi Borcunu Ödeyemeyenler Ne Yapmalı?

Kredi borcunun mutlaka aylık düzenli bir şekilde aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Peki, kredi borcunu ödeyemeyenler ne yapmalı. Eğer bir kişi iki ay üst üste kredi taksitini ödemedi ise kişiye ihtarname gelir. Gelen bu ihtarnamede ise kişinin 30 gün içerisinde bu ödemeyi gerçekleştirmesi yazar. Eğer kişi yine de ödemeyi gerçekleştirmez ise o zaman yasal süreç başlar. Genel olarak taşıt kredisi ve aynı zamanda konut kredisi için bankaya başvurulur ve kredi çekilir. Ancak bu durumda ödeme yapılmaz ise mutlaka ihtarname gönderilir.

Peki, borcun ödenmemesi halinde kişiye hapis cezası verilir mi? Eğer bir kişi kredi kartı borcunu ödemiyorsa ve aynı zamanda niyeti kötü ise bu durumda kişiye hapis cezası verilebilir. Ancak bu durumda hapis cezası en fazla 3 aylık olmaktadır ve bu hapis cezasına ise tazyik ismi verilir. Kişi kredi kartı borcunu ödememiş ise bu borcu ödeyebileceğine dair söz verir ve aynı zamanda bir taahhütname imzalar. Bunun ardından hala kişiye ödeme işlemini gerçekleştirirmiyor ise ihlal suçundan dolayı belirli gün hapis cezası almaktadır. Bu hapis cezasının amacı disiplindir. Disiplin için verilen hapis cezası ise en fazla 3 ay kadar olur.

Kaynak: https://www.hesappara.com/