GAZZE (AA) - Filistinli bazı direniş grupları, Batı Şeria'da bir Filistinlinin Yahudi yerleşimciye yönelik bıçaklı saldırı olayını, "İsrail'in işlediği suçlara karşı doğal bir tepki" şeklinde değerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, bu olayı Kudüs direnişi kapsamında değerlendirerek, "Bu, işgal güçlerinin işlediği suçlara karşı doğal bir tepki." ifadesini kullandı.

İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada ise başkasına ait şeylere zorla el koyan saldırılar son buluncaya kadar halk direnişinin devam edeceği belirtilerek, "İsrail saldırıları ve sivil halkı hedef alan suçlar aleyhinde yürütülen Kudüs intifadası devam ediyor." denildi.

Halk Direniş Komiteleri Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada da söz konusu olayın, işgal altındaki Batı Şeria'yı hedef alan Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı tepki olduğu ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Selfit kenti yakınlarında bugün gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda bir Yahudi yerleşimcinin öldüğü belirtilmişti.

Görgü tanıkları, olayın ardından İsrail askerlerinin, Selfit kenti çevresindeki birçok Filistin beldesine baskın düzenlediğini ve kentin giriş-çıkışlarını kapattığını aktarmıştı.