ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna hangi vizyon belgesini açıklarsa açıklasın, o belgede ne kadar süslü cümle olursa olsun minik bedenler bilimsel ve çağdaş eğitimin çok gerisinde yetiştiriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca dün açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu'nu eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda çeşitli dini vakıf, cemaat ve derneklerle işbirliği protokolleri imzaladığını belirten Ağbaba, "İmzalan bu protokoller, bakanların değişmesine rağmen zihniyetlerin değişmediğinin göstergesi. Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna hangi vizyon belgesini açıklarsa açıklasın, o belgede ne kadar süslü cümle olursa olsun minik bedenler bilimsel ve çağdaş eğitimin çok gerisinde yetiştiriliyor." ifadesini kullandı.

Ağbaba, Malatya'nın da bulunduğu pek çok şehirde 4-5 yaşındaki anaokulu öğrencilerine nerede ve kimler tarafından seçildiği belli olmayan kişilerce haftanın 5 günü din eğitimi verildiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Formasyon eğitimi almamış ve 4-5 yaşındaki çocukların eğitiminden anlamayan bu kişiler minik bedenlere nasıl eğitim veriyor anlamak mümkün değil. Yapılan protokolle eğitim programının Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatına uygun yapılacağı, kullanılacak materyal ve etkinliklerin hazırlanması, öğretim programlarının uygulanması ve denetiminin müftülüklerce yapılacağı belirtiliyor. Milli eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı değil, başka kurumlar ve kişiler yapıyor. Nereden geldiği bilinmeyen, eğitimci olmayan kişiler eğitim veriyor. Müftülüğün görevlendirdiği, formasyonu olmayan kişiler 4 yaşındaki çocuklara eğitim veriyor, beyler 2023 vizyonundan bahsediyor. Vizyonları sübyan mekteplerinin ötesine gitmiyor”