İSTANBUL (AA) - "Yanlış iğne" nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Hüseyin Alemdar Talan'ın cenazesi toprağa verildi.

Talan için, Halkalı'daki Zeynebiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döken baba Medet Talan, oğlunu yüksek ateş nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek, "İğne verdiler, iğne yapıldıktan 10 dakika sonra öldü, benim oğlum." diye konuştu.

Baba Talan, oğlunun alerjisi olduğunu bilmediğini söyleyerek, alerji testi yapılmadığını, kendisine oğlunun alerjisi olup olmadığına dair bir soru da sorulmadığını savundu.

Hüseyin Alemdar Talan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Altınşehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- "Soruşturma devam ediyor"

Cenaze töreninde gazetecilere açıklama yapan ailenin avukatı Pekay Selmanoğlu ise konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını kaydederek, "Savcılıkta soruşturma devam etmekte. Bizim kanaatimiz, şu an kesin olmamakla birlikte, tedavi için verilen iğnenin vücutta yarattığı ters reaksiyona bağlı bir ölümün gerçekleştiği yönünde." dedi.

Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak kesin raporun beklendiğini belirten Selmanoğlu, Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi'nden de kendilerine ulaşıldığını, hem Bakanlık hem de savcılık tarafından başlatılan inceleme ve soruşturmaların devam ettiğini dile getirdi.