CoolSculpting gelişen teknolojinin sunduğu bir bölgesel incelme uygulamasıdır. Bu uygulamada diğer incelme uygulamalarından farklı olarak uygulama yapılan alandaki yağların yaklaşık %30'u yok edilir. CoolSculpting uygulamasında temel amaç doğru hasta seçimi ve etkin bir sayesinde ameliyata gerek duyulmadan, kişiyi sosyal hayattan ayırmadan istediği görünüme kavuşturmaktır.

Bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kadın - erkek fark etmeksizin pek çok kişi bu uygulamadan faydalanabilmektedir. Kötü beslenme alışkanlığı, yaşam tarzı vücudun yağ oranını arttıran unsurlar arasındadır. Ameliyattan sonraki iyileşme sürecinin uzunluğu, hareket özgürlüğünün kısıtlanması, sosyal hayattan kopma gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda birçok kişi ameliyattan kaçınmakta ve bu noktada devreye CoolSculpting girmektedir. CoolSculpting FDA onaylı ve ameliyatsız bir işlemdir. Güvenilir ve konforlu bir uygulama olan CoolSculpting bölgesel incelmeyi isteyen ve ameliyat olmaktan imtina eden 18 yaş üstü kadınlar ve erkekler için ideal uygulamalardandır.

CoolSculpting uygulamasının avantajları

° CoolSculpting uygulaması, uygulanan bölgede %30 oranında yağ dokusunu yok eder ve hasta hızlı bir şekilde istediği görünüme kavuşur.

° Hastanın sosyal hayatı kesintiye uğramaz.

° Uygulamadan hemen sonra günlük rutin işlere dönülebilir.

° CoolSculpting son derece konforlu ve güvenilir bir uygulamadır.

° CoolSculpting uygulaması ağrısız ve acısız bir uygulamadır.

CoolSculpting ya da diğer adıyla Cool to fit adından da anlaşılabileceği gibi düşük ısıyla yağ dokularını tahrip ederek vücudun şekillenmesini, bölgesel incelmeyi sağlayan bir uygulamadır. FDA onaylı olan bu uygulamanın hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulama bölgesine ilk olarak özel pedler yapıştırılır ardından bu pedlerin üzerine CoolSculpting cihaz başlığı oturtulur ve uygulamaya başlanır. CoolSculpting başlığı özel vakum teknolojisi sayesinde ilgili alan soğutulur. Uygulama sırasında yağ dokusu ısısı -11 derecelere kadar indirilir ve sadece yağ dokusuna etki edildiği için çevredeki sinirler, kaslar ve cilt zarar görmez. Soğuğa maruz kalan yağ dokularının bütünlükleri bozulur ve ardından vücuttan atılır.

CoolSculpting Uygulamasıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

° CoolSculpting uygulamasının steril klinik ortamlarında yapılması gerekmektedir.

° İşlem öncesinde herhangi bir anesteziye ihtiyaç duyulmaz.

° Uygulama seçilen bölgeye göre tek ya da aynı anda çift makineyle yapılabilir. (CoolDual teknolojisi)

° Uygulama sırasında uygulama yapılacak bölgeye göre hasta oturma pozisyonu alabilir veya yatabilir.

° Bu uygulama oldukça basit olduğu için hastalar işlemi kamerayla izleyebilir hatta kitap bile okuyabilir.

° Bu uygulama sadece yağ dokularının tahrip görüp yok edilmesini sağlarken çevre sinir, kas ve organlara zarar vermez.

CoolSculpting uygulamasının diğer bir avantajı ise uygulama alanındaki yağ dokuların %30 oranında kalıcı olarak yok etmesidir. Hasta uygulama sonrasında beslenmesine ve egzersizine dikkat ederse uygulama kalıcılık süresi artacaktır. Yağ dokularının vücuttan hızlı bir şekilde atılması için bol su alımı da önemlidir.

CoolSculpting uygulaması anestezi gerektirmeyen neredeyse acısız ve ağrısız bir işlemdir. Uygulama sırasında kısmi bir rahatsızlık ve kızarıklık görülmesi muhtemel durumlardır. Bu durumlar uygulamadan bir gün sonra kendiliğinden geçecektir.

CoolSculpting uygulaması ilk çıktığında sadece basen ve kalçaya yapılsa da günümüzde yeni başlıkların eklenmesiyle vücudun tamamında rahatlıkla uygulanabilen bir işlem haline gelmiştir. CoolSculpting uygulaması özellikle gıdı, kollar, dizler, sütyen altındaki katlar başta olmak üzere karın, bacak, göbek, kalça ve basenlerde etki gösteren bir uygulamadır. CoolSculpting uygulamasının seansları hastadan hastaya değişiklik gösterse de ortalama olarak 1-3 seansın etki göstermesi beklenen sonuçlardır. Seans aralıkları ise hastadan hastaya değişiklik göstermektedir.

Güvenilir ve konforlu bir uygulama olan CoolSculpting uygulaması ile bel çevresi başta olmak üzere basenler, sutyen bandı, love handles dediğimiz belin yan kısımları, diz üstü, bacaklar ve hatta erkeklerde göğüs bölgesinde incelme sağlanabilir.

Günümüzün son teknoloji uygulamalarından biri olan CoolSculpting uygulamasını kliniğimizde Cool Dual teknolojisi ile uygulamaktayız. Cool Dual teknolojisi, Türkiye’de oldukça kısıtlı şekilde verilen hizmetlerden biridir. Aynı anda çift makina ile uygulama yapılmasını sağlayan Cool Dual uygulaması sayesinde CoolSculpting işlemi, çok daha hızlı ve konforlu olmakla birlikte daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Cool Dual teknolojisi, uygulamaların süresini yarı yarıya indirmektedir. Örneğin ameliyatsız jinekomasti uygulaması, Cool Dual teknolojisi sayesinde 35 dakikada tamamlanabilmektedir.

CoolSculpting uygulamasıyla ilgili detaylı bilgi ve randevu için İstanbul Suadiye’de bulunan kliniğimize uğrayabilir ya da klinik iletişim numaralarımızdan bize ulaşarak merak ettiklerini iletebilirsiniz. https://www.senelplastikcerrahi.com/coolsculpting/