Yerli ve yabancı turistin en çok tercih ettiği şehirlerden biri olan Eskişehir’de gidebileceğiniz yerleri, Eskişehir gezilecek yerler rehberi ile anlatacağız.

Porsuk Çayı ve Adalar

Burada yer alan büyük bölge Eskişehir Belediyelerinin iş birlikleri ve çevre düzenlemelerinin sonucunda oldukça yoğun bir turizm bölgesi olarak faliyete geçmiştir. Eskişehir bölgesinde gezilecek yerler olarak en başta yer almaktadır. Eskişehir’de en çok turist ziyaretlerinin olduğu nokta halindedir. Ayrıca sadece dışarıdan değil bölgenin kendi insanı da çoğu vaktini burada geçirmektedir. Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu ve üniversite öğrencileri için en çok sevilen şehirler arasında ilk sırada yer almasından dolayı pek çok gezi noktası oluşturulmuş durumdadır.  Son olarak bölgede arkadaşlarınız ile çay içebilir, rahatlıkla gezebilir ve yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca çevre düzenlemesinin oldukça iyi yapıldığı için Porsuk Çayı çevresinde kendiniz yiyecek içecek getirip çimlerde keyif yapabilirsiniz.

Köprübaşı

Eskişehir’de harika fotoğraflarınızı çekebileceğiniz mükemmel bir lokasyon. En güzel görsellerin çıktığı ve çekildiği bir köprüdür. Altından Porsuk Çayı’nın en güzel geçtiği bir noktadır. Mükemmel bir manzara eşliğinde yürüyebileceğiniz bir alandır. Merkezde yer alması sebebiyle oldukça kalabalıktır. Hafta içi biraz daha sakin bir nokta olabilmekte.  

Ayrıca Eskişehir gezilecek yerler listesine bakıp burası hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sazova Parkı

Eskişehir gezilecek yerler arasında Eskişehir’i ziyarete gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır. Son derece kalabalık olan Sazova Park’ı içerisinde son derece farklı ve birbiri ile yarışan güzel yapılar yer almaktadır. Son dönemde sosyal medyada gözüken harikalar diyarı şatosu fotoğraflarının çekildiği yerdir. Burada yer alan pek çok etkinlik ve çeşitli alanlar sayesinde her yaştan insana hitap etmektedir. Oldukça yoğun olan bu merkez yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğramaktadır. Tam adı Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’dır. Ayrıca aile olarak gelenlerin son derece rahat gezeceği bir bölgedir.

Odunpazarı Evleri

Eskişehir gezi rehberi içinde en çok popüler olan bir diğer yer ise Odun Pazarı Evleri’dir. Osmanlı mimarisinden etkilenerek yapılan bu evlerin en büyük özellikler mükemmel renklerde olmasıdır. Ayrıca mükemmel renklere bürünen burası toplumsal medya fotoğrafçılarının en gözde mekanıdır. Bu evler günümüzde otel, butik, kafe, müze, restoran ve ufak tefek dükkanlar olarak hizmet vermektedir.

Balmumu Müzesi

Kültürel geziler için oldukça yoğun geçen bölgeler arasındadır. Tam adı Yılmaz Büyükşeren Balmumu Heykeller Müzesi’dir. Tüm dünyadan ve özellikle ülkemizden pek çok kişinin balmumu heykellerinin yer aldığı bu müzede son derece derin bir tarihe gidebilirsiniz. Toplamda 160 heykel yer almaktadır. Ek olarak burayı ziyaret edenlerin en önemli sebebi ise, kültürel geziden ziyade bu müzenin gelirlerinin kız çocuklarının ve engelli çocukların eğitimi için kullanılıyor olmasıdır.

Şelale Park

Eskişehir’de gençlerin en çok tercih ettiği ve manzarası mükemmel bir noktadır. Şelale Park son derece harika bir manzaraya ev sahipliği etmektedir. Park içerisinde yer alan şelaleden dolayı bu isimle anılmaktadır. Odun Pazarı bölgesinin hemen üst kısmında Şelale Park yer almaktadır. Kesinlikle görmeniz gereken yerler listesinde yer alabilir.

Eskişehir’de gezilecek yerler nereler anlattık. Keyifli geziler dileriz!