CAPE TOWN (AA) - Güney Afrikalı kadınlar, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere temel yaşam malzemesi topladı.

Güney Afrika’da faaliyet gösteren Müslüman Hukuk Konseyinin (MJC) kadın kolları üyeleri, ülkedeki hayırseverlerden topladığı iki konteyner dolusu yardım malzemesini dağıtmak için Türkiye'nin Suriye sınırına gitmek üzere yola çıktı.

MJC Kadın Kolları Başkanı Muallima Allie, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının acılarını hafifletmek için Güney Afrika’dan el uzatmak istediklerini söyledi.

Toplanan yardımların temel yaşam malzemelerinden oluştuğunu belirten Allie, “Suriye’deki Müslümanların yaşadığı dramı Güney Afrikalılar kalbinde hissediyor. Haberlerde okuduklarımızın orada yaşananların çok yüzeysel bir kısmı olduğunu biliyoruz. Yaşanan bu büyük savaşa nazaran burada küçük de olsa bir şeyler yapmak istedik. Bu yardımlar üç hafta gibi kısa bir zaman diliminde toplandı. Yardım toplama kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Savaş sürdüğü sürece Suriye halkını gözetmeye devam edeceğiz.” dedi.

- "İhtiyaç listesini bize İHH iletti"

Allie, yardımları toplama sürecinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfıyla koordineli olarak çalıştıklarını dile getirdi.

İHH'nin ihtiyaç listesi gönderdiğini ifade eden Allie, "Güney Afrika halkı yardım çağrılarımızı karşılıksız bırakmadı. Türkiye’ye vardığımızda Reyhanlı’dan bu yardımları Suriyeli mağdurlara İHH yetkilileriyle beraber dağıtacağız.” diye konuştu.

- Türkiye’nin yardımları takdirle karşılanmalı

Allie, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere karşı tutumunu takdirle karşıladığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Savaşa alt sınıftaki insanlar karar vermiyor ama en büyük acıları onlar çekiyor. Bu tür insanlara yardım etmek bize Allah tarafından verilen bir sorumluluk. Türkiye bu sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiriyor. Bazı ülkeler mültecileri almamak için her yolu denerken Türkiye bu insanlara kapılarını terör tehdidine rağmen sonuna kadar açtı. Bu bakımdan Türkiye halkına ve hükümetine dualar ediyoruz.”