Herhangi bir hukuksal kuruluşun yaşam gücü, taşıdıkları bilgi zenginliğidir ve çoğu zaman inanılmaz derecede hassastır. Müvekkiller hukuk hizmetleri için avukatlara büyük paralar öderler ve hatta onlara yardımcı olmak için gizli bilgileri ifşa ederler.

Bu nedenle, hukuk firmalarının ve avukatların kişisel bilgilerini güvende tutmak için gerekli önlemleri almalarını beklemeleri doğaldır. Yine de güvenliği sağlamanın önemi müvekkillerinizi mutlu etmekle sınırlı kalmamalıdır!

Sonuçta, hukukçuların kendilerine sağlanan bilgileri korumak için etik ve yasal bir görevi de vardır. Bunun yapılmaması, işten atılma olasılığı da dahil olmak üzere ciddi sonuçlara yol açabilir.

Hukuk Bürolarının ve Avukatların Karşılaşabileceği Çeşitli Tehditler

Hukuk endüstrisindeki firmaların saldırganlar tarafından zarar görmesinin birkaç yoluna bir göz atalım:

● Kötü Amaçlı Sosyal Bağlantılar: İnsanların büyük çoğunluğu artık e-posta yoluyla virüslerden kaçınmanın öneminin farkında olduğundan, siber suçlular hain faaliyetlerini Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya sitelerine taşıdı.

Hedefli Kimlik Avı: Başka biroltalama biçimi olan hedefli kimlik avı, meşru ve güvenilir bir kaynak gibi görünerek belirli bireyleri veya kuruluşları hedef alır, böylece kötü niyetli amaçlarla hassas bilgilere erişebilirler.

● Sahte Uygulamalar: Belirli bir uygulama popüler hale geldiğinde, sahte sürümlerinin yakında uygulama mağazalarında görüneceği neredeyse kesindir. Bu sahte uygulamalar, gizlice girip sisteminizi ele geçirmelerine olanak tanıyan kötü amaçlı yazılımlar taşır.

● Fidye Yazılımı: Fidye yazılımı, kurban tarafından fidye ödemesi yapılmadığı sürece, bir kullanıcının genellikle şifreleme yoluyla sistemlerine erişimini sınırlayan veya engelleyen bir tür kötü amaçlı yazılımdır.

Avukatlar Bilgilerini Nasıl Koruyabilir?

Peki, hukuk firmasının güvenlik ihlallerinden uzak durmak için ne yapılabilir? Unutmayın, tüm hukuk firmaları eşit değildir ve biri için işe yarayan önlemler mutlaka bir diğeri için çalışmayabilir veya yeterli koruma sağlamayabilir. Neyse ki, hukuk firması veri güvenliğini artırmak için birkaç önlem kullanılabilir.

1. Benzersiz ve Güçlü Parolalar Kullanın

Konu yetkisiz erişimi önleme olduğunda parola ilk savunma hattıdır ve bu savunma hattını etkili kılmak için iyi bir parola yönetimi çok önemlidir.

Bu nedenle, tüm çevrimiçi hesaplarınızın parolalarının benzersiz ve uygun uzunlukta olduğundan emin olun (burada en az 15 karakterdir).

2. İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Kullanın

2FA olarak da adlandırılan iki faktörlü kimlik doğrulama, parolanıza ek olarak ek bir güvenlik katmanı ekler. İki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlarsanız, bir PIN kodu girerek veya parmak izinizi sağlayarak kimliğinizi onaylamanız istenir.

3. Sosyal Mühendislik Taktiklerine Karşı Dikkatli Olun

Hukuk firmanız son teknoloji ağ güvenliğiyle donatılmış olsa bile, bir çalışandaha iyisini bilmediği için şüpheli bir eke tıklamak gibi aptalca bir hata yaptığında bunun hiçbir faydası olmayacaktır.

Bu nedenle, gereksiz indirme istekleri, şüpheli bağlantılar veya e-postalar, meşru görünen sosyal medyamesajlar vb. gibi sosyal mühendislik saldırılarına karşı en iyi savunma önlemleri konusunda kendinizi ve çalışanlarınızı eğitmeniz çok önemlidir.

4. Tüm Verilerinizi Şifreleyin

Şifreleme, özellikle bu siber saldırı çağında hassas verilerinizin güvenliğini sağlamanın en güvenilir yollarından biridir. Bu nedenle, buluta gönderdiğiniz verileri ve e-postalar aracılığıyla müşterilerinizle kurduğunuz iletişimleri şifreleyin.

Burada bir VPN işe yarar, bu en iyi şifreleme yöntemidir! Yalnızca sanal konumunuzu değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda gerçek kimliğinizi gizlemek ve verilerinizi izleyen meraklı gözlerden korumak için tüm internet trafiğinizi birinci sınıf şifrelemeyle korur. Avukat olarak bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda VPN kullanmanın faydalarını anlamak için VPN hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz.

Hukuk Bürolarının ve Avukatların Neden VPN Kullanması Gerekir?

“Bir sanalözel ağ (VPN), bir hukuk firmasının ve müşterisinin kişisel verilerini, özellikle bir firma çevrimiçi olarak herhangi bir iş yürütüyorsa, korumak için zorunludur. VPN ağları, bilgileri bir ağdan geçmeden önce şifrelemek, olası saldırıları engellemek ve çevrimiçi satın alma işlemlerini daha güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır.

İnternet etkinliğiniz, ziyaret ettiğiniz web sitelerini izlemek, ne indirdiğinizi görmek veya Skype gibi hizmetleri veya diğer uygulamaları kullanıp kullanmadığınızı izlemek isteyenler tarafından izlenemez. Bir VPN ile başlangıç ​​IP'niz potansiyel bilgisayar korsanlarından ve kimlik hırsızlarından gizlenir."

Hukuk firmanız için VPN'nin gerekli olmasının diğer bazı nedenleri şunlardır:

1. Herkese Açık Wi-Fi Güvenliği

Ofisten uzakta olduğunuzda e-postalarınızı kontrol etmek için herkese açık Wi-Fi ağlarını düzenli olarak kullanıyor musunuz?

Herkese açık Wi-Fi'ler korunmasızdır, bu, siber suçluların cihazınızdan iletilen verilere göz atabileceği ve bu bilgileri çevrimiçi hesaplarınıza girmek ve kimlik hırsızlığına girişmek için kullanabileceği anlamına gelir.

Herkese açık Wi-Fi ağları üzerinden bir VPN'e bağlanarak, tüm internet trafiğinizi şifreleyebilir ve siber suçluların özel verilerinize erişmesini engelleyebilirsiniz.

2. Uçtan Uca Şifreleme

Hiç uçtan uca şifrelemeyi duydunuz mu? Duymadıysanız, bilmeniz gereken tek şey, bilginin gizliliğini sağladığıdır.

Ancak, birçok şifreleme programı "gerçek" uçtan uca şifreleme sunduğunu iddia etse de, gerçek şu ki, çoğu aktarım sırasında verilerinizi korumada başarısız olmaktadır.

VPN ile, aktarım sırasında her şey uçtan uca şifrelendiğinden istemcilerden güvenli bir şekilde e-posta gönderebilir ve alabilirsiniz.

3. Çevrimiçi Anonimlik

Şüpheli şeyler bir yana, bir avukatın internette anonim olması gerekmesinin birçok nedeni olabilir. Örneğin, malzemelerle ilgili hassas terimleri aramasıgibi.

Bir VPN, gerçek IP'nizi dünyadaki herhangi bir ülkeninkiyle değiştirecek ve çevrimiçi etkinliklerinizi tam bir anonimlik içinde gerçekleştirmenize olanak tanıyacaktır.

4. Avukat-Müvekkil Ayrıcalığı Koruması

Görüşmelerinizin gizli olduğunu ve hükümet tarafından gözetlenecek kadar önemli olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün.

Google'da "law enforcement eavesdropping" ile ilgili arama yaparsanız kanun uygulayıcı kurumların avukat-müvekkil ayrıcalığını kötüye kullandığına dair sayısız sonuç bulacaksınız.Kendinizi bir VPN ile donatarak, siz ve müşterileriniz arasındaki iletişimin, çevrimiçi etkinliklerinizin başka bir konumdan kaynaklanmış gibi görünmesini sağladığı için anonim olmasını sağlayabilirsiniz.