Hukuki çeviri ve hukuki tercüme, Çeviri Çözümleri’nin profesyonel tercüme hizmeti sağladığı alanlardan birisi de hukuki alandır. Alanında uzman ve deneyimli tercüman kadrosuyla hukuki çeviri ve hukuki tercüme hizmeti sağlanmaktadır.

Hukuki Çeviri ve Hukuki Tercüme Hizmetine Nerelerde İhtiyaç Duyulmaktadır?

Ülkeler arası ilişkilerin sağlam temeller üzerine kurulmasında, şirketler arası ilişkilerin sağlıklı olmasında vb. birçok süreçte hukuk başrolü oynamaktadır.

Hukuk gibi teknik ve bir o kadar da karmaşık bir alan uluslararası ilişkiler bağlamında hukuki çeviri ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.

Vize, vatandaşlık, çalışma ve oturma izni başvuruları, evlilik ve boşanma süreçleri, eğitim başvuruları hukuki çeviri gerektirmektedir. Aynı zamanda uluslararası şirketler arası anlaşmalar ve uyuşmazlıklar, şirket kuruluşları ve tescil işlemleri, mahkeme süreçlerinde hukuki tercüme talep edilmektedir.

Kısacası hukukun, kanunların ve yasaların rol oynadığı her türlü işlemlerde hukuki dokümanlar çevrilmektedir.

Çeviri Çözümleri, bireysel ve kurumsal tüm tercüme taleplerinizde kaliteli ve güvenilir hukuki tercüme ve hukuki çeviri hizmetini sizlerle buluşturmaktadır.

Hukuki Çeviri ve Hukuki Tercüme Türleri Nelerdir?

Hukuk alanı salt çeviri işleminin gerçekleştirildiği bir alan olduğu gibi aynı zamanda ciddi resmiyet taşıyan bir alandır. Bu bakımdan birçok hukuki çeviri ve hukuki tercüme türü mevcuttur

Yeminli Hukuki Tercüme ve Hukuki Çeviri

Kimi hukuki dokümanların çevirisinde yeminli tercüman kaşe ve imzasının geçerliliği yeterli olmaktadır. Özellikle mahkeme evrakları, sözleşme metinleri gibi evraklar yeminli tercüman kaşe ve imzasıyla hukuki geçerlilik taşıyan belgelerdir.

Çeviri Çözümleri olarak hukuki tercüme ve hukuki çeviri işleminin ardından gerekli kontrol ve düzenlemelerin sağlıyoruz. Akabinde yeminli tercümanlarımız aracılığıyla kaşe ve imza işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Böylelikle belgeleriniz resmiyet kazanmakta ve talep sahibi kuruma sunma imkanınız bulunmaktadır.

Noter Onaylı Hukuki Tercüme ve Hukuki Çeviri

Bazı kurumlar için hukuki dokümanlarınızın yeminli tercüman kaşe ve imzalı halli geçerliyken; bazı kurumlar noter tasdikini şart koşmaktadır. Bu hususta belgelerinizi noter onaylı hukuki tercüme ve hukuki çeviri işlemi gerçekleştirilmektedir.

Özellikle vatandaşlık, çalışma ve ikamet izni başvurularınızda birçok kurum ve kuruluş hukuki belgeleriniziz noter onaylı hukuki çeviri talep etmektedir.

Çeviri Çözümleri’nde belgelerinizin hukuki tercüme ve hukuki çevirisi son derece dikkatli bir şekilde sağlanmaktadır. Hukuki alanda yılların deneyimine ve bilgi birikimine sahip tercümanlarla tüm hukuki dokümanlarınızın çevirisi doğru ve tam bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Hukuki Tercüme ve Hukuki Çevirisi Gerçekleştirilen Metinler Nelerdir?

Pasaport, kimlik, doğum belgesi, evlilik sertifikası başlıca hukuki tercüme ve hukuki çeviri işlemi gerçekleştirilen metinlerdir. Apostil,  nüfus kayıt örneği, sözleşme, toplantı tutanakları, kanun ve yönetmelikler için hukuki çeviri hizmeti verilmektedir. Talepname, vekaletname, ihtarname, muvafakatname, mahkeme kararları, boşanma evrakları diğer hukuki tercümesi gerçekleştirilen evraklardır. Çeviri Çözümleri geniş hukuki tercüman kadrosunu bünyesinde barındırmaktadır. Böylelikle tüm hukuki dokümanlarınız kalite, hız ve güvenilirlik faktörleri bir arada tercüme edilir.

Hukuki Tercüme ve Hukuki Çeviride Nelere Dikkat Edilmektedir?

Hukuki dokümanların çevirisi büyük profesyonellik gerektirmektedir. Çünkü çevirisi yapılan dil ile kaynak dil farklı dilbilgisi, yazım ve imla kurallarına sahiptir. Aynı zamanda çevirisi yapılan hukuk sistemi ile kaynak hukuk sistemi farklılıklar içermektedir. Dolayısıyla hukuki tercüme ve hukuki çeviri işleminde hem kaynak ve hem de hedef dilin hukuki terminolojiden hakimiyet oldukça önemlidir.

Hukuki çeviri hayatımızın tüm alanlarında; özellikle uluslararası bağlantılarımızla ilgili meselelerde hayatımızın her alanındadır. Çeviri Çözümleri kişilerin ve kurumların hayatında önemi büyük hukuki dokümanları için büyük hassasiyet göstermektedir. Tüm hukuki dokümanlarınız ciddiyet, titizlilik ve sorumluluk bilinci içerisinde tercüme etmektedir.

Hukuki Tercüme ve Çeviri Taleplerinizde Hukuki Tercüme Bürosu Seçimi

Hukukun hayatımızın her alanında mevcut olduğundan ve tüm ilişkilerin temelinde yattığından söz etmiştik. Bu hususta hukuki çeviri ve hukuki tercüme işlemine de hayatlarımızda sıklıkla ihtiyaç duyarız. Ancak burada önemli olan hukuki tercüme ve hukuki çeviri projelerinizi doğru hukuki tercüme bürosuna tercih etmekte gizlidir.

Çeviri Çözümleri, hukuk alanında yıllardır profesyonel çeviri hizmeti sağlamaktadır. Bireysel ve kurumsal müşterilerinin senelerdir hukuki tercüme ve hukuki çeviri ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Çalıştığı birçok hukuk bürosu bulunan Çeviri Çözümleri, bu konuda kalitenin ve güvenin adresi konumunda bulunmaktadır.

Çeviri Çözümleri, tüm çalışmalarını EN15038 Hizmet Kalite Standartları doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Böylelikle uzun yıllardan bu yana müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır. Çeviri Çözümleri, ayrıca sürekli olarak hizmetlerini yenileyen ve geliştiren bir firmadır. Böylelikle tercüme sektörünün başarılı tercüme büroları arasında yerini baş sıralarda almaktadır.

Hukuki tercüme ve hukuki çeviri taleplerinizde www.ceviricozumleri.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0553 910 31 32 veya 0212 221 45 21 numaralı hatlar aracılığıyla da bizlere ulaşabilirsiniz.