AZEZ (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye’ye yönelik kış çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine kömür ve gıda kolisi dağıtıldı.

Vakfın "Dışarıda üşüyen milyonlar var" projesi kapsamındaki kış çalışmaları dolayısıyla Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile özgürleştirilen Burseya Dağı eteklerindeki Yazıbağ köyü ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Halep’in Azez ilçesinde, 230 aileye kömür, 150 aileye ise gıda kolisi yardımı yapıldı.

İHH Kilis Basın Sorumlusu Ali İmran Durman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı ile temizlenen Burseya Dağı eteklerinde bulunan Yazıbağı köyünde zor koşullarda yaşayan Suriyeli Arap, Türkmen ve Kürtlere yardım ulaştırdık." dedi.

Burseya Dağı terörden temizlenmeden önce de bu bölgeye zor şartlar altında yardım ulaştırdıklarını belirten Durman, "Yapılan harekattan sonra Burseya Dağı'nın çevresindeki köylere daha rahat bir şekilde yardım ulaştırmaya başladık. Fırat Kalkanı Bölgesi'nde olduğu gibi burada da huzurun geldiği bölgelerde yardıma muhtaç herkese ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Durman, Afrin'den gelebilecek olası bir göçe de hazırlıklı olduklarını vurgulayarak, "Fırat Kalkanı bölgesine gelebilecek siviller için çadır, battaniye, gıda kolisi ve temel ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.