Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz bir terim şüphesiz influencer marketinhg. Gerek internette gerekse sosyal medya üzerinden sıkça influencer, influencer marketing, influencer agency, influencer pazarlama kelimeleri sıkça karşımıza çıkmakta. Peki sırayla bu terimlerin ne anlama geldiğine bakacak olursak influencer marketing sosyal medya platformları olan Youtube, Facebook, Twitter, İnstagram gibi platformlarda yüksek takipçiye sahip kişilerin yayınları aracılığı ile marka ya da bir ürünün tanıtımını ve deneyimlerini takipçilerine aktarması yönteminin genel adıdır. Burada influencer ise bu işi yapacak olan fenomen isimlere verilen isim. Son dönemlerde bu reklam yöntemi sıkça tercih edilmeye başlamış durumda bunun en büyük sebepleri arasında başlıca nedenler bulunuyor. Bu nedenlere maddeler halinde bakacak olursak;

- Klasik reklam çalışmalarından farklı olarak doğrudan hedef kitleye ulaşmak mümkün. Örneğin bir bilgisayar donanımı üreten markanın influencer çalışmasını bir oyun yayıncısı ya da e spor oyuncusu ile yapması doğrudan hedef kitleye yönelecek reklam çalışmasında etkili olacaktır.

- Televizyon ya da diğer reklam çalışmalarına göre daha az bir bütçeyle bu reklam çalışmalarının gerçekleştirilmesi de önemli tercih sebepleri arasında yer alıyor.

İnfluencer marketing çalışmalarında hedef kitle oldukça önemli yukarı da da belirttiğimiz gibi doğru influencer ile yapılan çalışmada doğrudan hedef kitleye ulaşmak ve başarı elde etmek mümkün. Son dönemlerde oldukça yaygın olan influencer çalışmaları markalarında çokça dikkatini çekmiş durumda. Hemen her marka karşımıza bir influencer ile gerçekleştirmiş olduğu çalışma ile çıkıyor. Son dönemlerin en çok konuşulan konusu ise influencer marketing çalışmalarının güvenilir olup olmadığı. Sosyal medya üzerinde sahte beğeni, takip sayıları yüzünden bu çalışmalara şüphe ile yaklaşan kişi sayısı artmaya başladı. Ancak ülkemizde ve dünyada influencer marketing çalışmalarını yapan birçok influencer ajansı bulunuyor. Bu ajanslar sayesinde güvenilir ve başarılı influencer çalışmaları gerçekleştirmek mümkün. İnfluencer ajansları marka veya ürünler ile influencerları bir araya getirerek en optimal çalışmayı sunmayı hedeflemektedir. Profesyonel çalışmalar ile yapılan bu influencer pazarlama stratejileri oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Öte yandan kişilere güvenilirlik açısından da bir artı sağlamaktadır.

Dahası ve ayrıntılar için https://www.tipeffect.com/influencer-marketing-nedir/ sitesini ziyaret edin.