İnsanlar doğdukları günden itibaren her geçen saniye ölüme biraz daha yakınlaşmaktadır. Genelde ölümü unutarak yaşayan insan için ölüm her zaman en uzaklarda olan kavramlardan biridir. Oysa ölüm her yerdedir ve insan hiçbir zaman bunun ne zaman geleceğiniz kestiremez. Bazen sevdikleri üzerinden gelir, bazen uzaktan tanıdıkları için gelir, bazen de direkt kendisi için gelir. Ölüm denilen hakikati kavramak ve onunla birlikte yaşamayı öğrenmek ise gerçek bir olgunluk gerektirir. Bu olgunluğa erişebilmek için de hayatın sunduklarını kabullenmek ve hayatı biraz daha realist şekilde yaşamak gerekir. İnsan yaşamının hakikatlerinden bir diğeri ise aşktır.

Aşkı Anlatan Muazzam Şiirler ve Sözler

Ölüm kadar insan yaşamının gerçeklerinden birisi de aşktır. Aşkı bulan insan için hayat anlam kazanır, doğa yeşerir ve en karanlık gecelerde dahi ortalık apaydınlıktır. Peki, herkes gerçek aşkı bulacak kadar şanslı mıdır? Bazı aşıklar aşklarının gözlerinin içine bakarken bazıları yalnızca uzaktan bakarak yaşamak durumundadır. İşte böyle zamanlarda da en anlamlı aşk sözleri teker teker dökülmeye başlar. Bazen karşılıksız bir aşk ölümden de beterdir. Böyle zamanlarda insan bu çaresiz aşka saplanıp kalmalı mıdır, yoksa her şeyi ardında bırakıp çekip gitmeli midir? Gerçek aşkı bulabilmek ve ölüm geldiğinde hayata doymuş şekilde ölebilmek belki de insanların araması gereken tek mutluluk olabilir.

Ölüme Meydan Okuyan Sevdalar

Bugüne kadar birçok ölüm sözleri söylenmiştir. Bazen biten aşkların ardından, bazen sevileni kaybetmenin getirdiği hüzünler bazen de karşılıksız kalan bir sevda söyletir bu sözleri. Bazı sevdalar da vardır ki ölüme meydan okur. Birbirini seven iki insan ölüp gitse de bu diyardan arkalarından konuşulacak destansı bir sevda hikayesi bırakırlar. Nice gencin imrenerek okuduğu aşk hikayeleri bazen çılgınca gelse de aslında aşkın ölümle bitmeyeceğinin en büyük kanıtı olur. Sevdayı yürekte yaşayanlar hiçbir zaman unutulmayan ve unutmayanlardır. Aşkı ölümsüzleştirmek ölüme meydan okumakla mümkün olmaktadır. Her ne pahasına olursa olsun sevmekle mümkündür. Sevginizi basite indirgemek yerine en yüksek tahtlara yüceltin.