ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe karargahındaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen ve davanın sanıkları, avukatları ile müştekilerin hazır bulunduğu davada, müştekilerin beyanları alındı.

Müşteki İsmail Ayyıldız, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı durmak için Jandarma Genel Komutanlığına gittiğini, çıkan olaylarda silahların ateşlenmesi sonucu yaralandığını ve arabasının da hasar gördüğünü beyan etti.

Ayyıldız, "Kurşunun nereden geldiğini görmedim. Benim aracımın sol tarafı nizamiyeye bakar haldeydi. Bu nedenle kurşunun nizamiyeden geldiğini tahmin ediyorum. Sanıklardan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Arif Arslan da Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilen 28. Mekanize Piyade Tugayı darbe davasının müdahillerinden olduğunu, olay günü Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralandığını kaydetti.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaların hepsini takip etmeye çalıştığını beyan eden Arslan, mevcut davanın sanıklarının da cezalandırılması talebinde bulundu.

- Sanık avukatının sözleri tepki çekti

Müştekilerinin beyanlarının ardından duruşmada, sanıklar ve avukatları dinlendi.

Sanık avukatı Şevket Can Özbay, davaya katılma talebinde bulunan 15 Temmuz gazileri hakkında suçlayıcı ifadelerde bulunması ve "yobazlar" kelimesini kullanması üzerine duruşma salonunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Davanın müştekisi konumundaki gazilere yönelik sözlerini geri almayan Özbay, beyanlarını tamamlanmasından sonra duruşma salonundan ayrıldı.

Bunun ardından 15 Temmuz gazilerinin avukatları, Özbay hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını beyan ederek, bu nedenle Özbay'ın beyanlarının duruşma zaptına geçirilmesini istedi.

Davanın görülmesine sanıklar ve avukatlarının tahliyeye yönelik ifadeleri ile devam ediliyor.