İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan Pakistan ve Afgan uyruklu 22 kaçak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Türkiye'ye gelen kaçakların Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçeceği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, genelikle kapalı kasa araç ya da kamyonet kullanan kaçakçıların yakalanmamak için bu kez taksiyle yolculuk ettiğini belirledi.

Ekipler, takibe aldıkları, kaçakları taşıyan 3 taksiyi durdurdu. Taksilerde, Pakistan ve Afganistan uyruklu 22 kaçak ile bu kişilere organizatörlük yaptığı tespit edilen 3 kişi "balık istifi" şeklinde yakalandı.

Taksilerin bagajında ise en fazla iki kişinin sığabileceği lastik bot bulundu.

Van ve Ağrı'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçtiği ve daha sonra İstanbul'a geldiği değerlendirilen kaçakların, bir süredir Aksaray ve Sultançiftliği bölgelerindeki evlerde kaldığı belirlendi.

İfadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanan 3 organizatörün aynı zamanda taksicilik yaptığı ve kaçakları taksilerle Edirne'ye ulaştırdıkları tespit edildi.

Kişi başı 2 bin avroya "umuda yolculuğa" çıktığı ve deniz yoluyla Yunanistan'a geçmek istediği ifade edilen Pakistan ve Afgan uyruklu 22 kişi ise yasal işlemlerin ardından Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Kaçakçıların kullandığı 3 taksiye el konulduğu, kaçaklara ve organizatörlere ayrıca 60 bin lira idari para cezası uygulandığı kaydedildi.