ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) önde gelen iki partinin, Irak'taki yeni koalisyon hükümeti görüşmelerine birlikte katılmak için prensipte anlaştığı belirtildi.

Eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleri, Bağdat'ta kurulacak yeni kabinede yer almak için dün Erbil'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının içeriğine ilişkin bugün partisinin resmi internet sitesine açıklama yapan KDP'nin Irak İlişkileri Sorumlusu Ali Hüseyin, KYB ile prensipte anlaştıklarını ve Bağdat'ta yeni hükümetin kurulması için yapılacak görüşmelere birlikte katılacaklarını ifade etti.

Hüseyin, Kürtler adına Bağdat'ta yapılacak görüşmelere sadece KDP ve KYB'nin değil, diğer Kürt siyasi partilerin de katılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin resmi sonuçlarının ilan edilmesini beklediklerini dile getiren Hüseyin, sonuçların onaylanmasıyla birlikte Bağdat'ta temaslarda bulunacaklarını açıkladı.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani de dün düzenlediği basın toplantısında, Iraklı Kürtler olarak Bağdat'taki hükümet çalışmalarına "tek ses" şeklinde katılmayı hedeflediklerini belirtmişti.