H1: Konut Kredisi Yapılandırma Hesaplama

Konut kredisi yapılandırması, en çok yapılandırma yapılan kredi çeşididir. Zira konut kredilerinin vade süreleri oldukça uzundur buna bağlı olarak da borç miktarı fazladır. Konut kredisi aldıktan sonra ödeme sıkıntısı çektiğiniz takdirde, bankanızla iletişime geçerek yeniden yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bu duruma, ödemeleriniz yeniden hesaplanacaktır. Hesaplama işlemi yapılırken güncel faiz oranları dikkate alınarak bu işlem gerçekleştirilecektir. Bu hesaplamalarla birlikte, vade süreniz uzayacak ve aylık ödemeniz gereken tutar azalacaktır.

H2: Konut Kredisi Hesaplama

Konut kredisi hesaplama işlemleri sitemiz aracılığıyla yapılabilir. Konut kredisini hesaplarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta faiz oranlarıdır. Faiz oranlarını dikkatle inceleyerek konut kredisi almak bankayı tercih edebilirsiniz.

Bankaların faiz oranları kendi arasında değişir. Ancak her bankanın alt ve üst limiti bulunur. Bankalar, Merkez Bankası tarafından belirlenen alt faiz ve üst faiz oranlarına dikkat ederek faiz oranlarını belirlemek durumundadırlar. Faiz oranları konut kredisi geri ödemelerinde son derece önemli bir yere sahip olsa da tek başına belirleyici bir faktör değildir. Konut kredisi geri ödemelerini belirlerken vade süresi de önemli bir yer tutar.

Vade süresi arttıkça faiz oranı da artış gösterir. Bu sebeple, vade sürelerini haddinden fazla uzun tutmamak gerekir. 15 seneyi geçen vade süreleri genellikle tüketicilerin aleyhine döner. Faiz oranı iyice artar ve tüketici haddinden fazla bir miktar ödemek zorunda kalır.

Konut kredisi yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, ilgili bağlantıya göz atmanızı tavsiye ederiz.

https://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari/kredi-yapilandirma-hesaplama

H2: Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi alabilmek için aranan bir takım şartlar bulunur. Bunlardan birincisi kredi notudur. Kredi notunun yüksek olması, konut kredisi alabilmek için önemli şartlar arasında yer alır. Kredi notunun yüksek olması için bankalarla geçmiş borç ilişkilerinizi iyi olması gerekir. Eğer kredi kartı kullanmamış ve bankalarla herhangi bir kredi işleminde bulunmamışsanız, kredi notunuz yoktur. Eğer borçlarınızı zamanında ödemiş ve bankalarla herhangi bir problem yaşamamışsanız kredi notunuz yüksek olacaktır. Bankalarla borç konusunda bir problem yaşadıysanız kredi notunuz düşük olacaktır ve kredi notunuzun düşük olması, konut kredisi almanızı epey zorlaştırabilir.

Konut kredisi alırken bankalar genellikle kefil aramazlar. Zira almış olduğunuz konut, ödemeniz bitene kadar ipotek altında kalacaktır. Eğer kredi notunuz tam sınırdaysa bir ihtimal bankalar kefil de arayabilir. Kefilin kredi notunun da iyi olması gerekmektedir.

Konut kredisi alırken bir miktar peşinat ödemeniz de gerekecektir. Alacağınız konutun, en fazla %80 oranındaki değeri kadar kredi çekebilirsiniz. Kalan miktarı peşinat olarak vermeniz gerekecektir. Örneğin, 200 bin liralık bir ev alacaksanız, maksimum 160 bin lira kredi çekebilirsiniz. Kalan 40 bin lirayı peşin vermeniz gerekir.

H2: En Uygun Kredi Veren Bankalar

Konut kredisi kullanırken faiz hesaplama işleminin önemi büyüktür. Faiz hesaplama  işlemiyle ödeyeceğiniz kredi miktarını görebilirsiniz. Faiz hesaplama işlemi yaparken, bankaların faiz oranlarına göz atmanız gerekir. Şu sıra en uygun faiz oranına sahip bankalar Ziraat Bankası ve Halkbank’tır. Yalnızca %0.99 oranında bir faiz oranı söz konusudur.

H2: Konut Kredisi Ödemeleri

Konut kredisi ödemeleri faiz hesaplama ile birlikte kolaylıkla görülebilir. Burada önemli olan nokta faiz oranları ve vade süreleridir. Aylık ödeme tutarınız ortaya çıkarken faiz oranının ve vade süresinin önemi büyüktür. Bu nedenle hesap yaparken bu noktaları aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

Konut kredisi geri ödemelerinde, gelirinizin maksimum %50’si oranında geri ödeme yapabilirsiniz. Örneğin geliriniz 3 bin liraysa, aylık taksit tutarınız 1500 lirayı aşamaz. Ancak hane gelirini de olaya dahil edebilirsiniz. Sizinle aynı hanede yaşayan kişilerin de gelirleri toplandığında, ortaya çıkacak olan rakama göre daha yüksek meblağda kredi çekebilir, ya da daha yüksek miktarda taksit ödeyip, borcunuzu çabucak eritebilirsiniz.