TUNUS (AA) - Nahda Hareketi Partisi Şura Meclisi Başkanı Abdulkerim el-Haruni, "Bazı taraflar, Nahda ve Nida arasındaki uyumu bozmak ve çatışma üzerinden yeni dengeler oluşturmak için çalışıyor." dedi.

Başkentte gerçekleşen Nahda Hareketi Şura Meclisi toplantısının ardından, AA muhabirine konuşan Haruni, "Nahda Hareketi Partisi ve Nida Tunus Partisi arasındaki işbirliği ülkenin yüksek çıkarlarına hizmet ediyor. Bu yönde devam edeceğiz. İki parti arasındaki ilişki, parlamentoda çoğunluğu elde tutmaktan ve bakanlık dağılımından çok daha ötededir." ifadesini kullandı.

- "Bazı taraflar ittifakın aleyhine çalışıyor"

Uzlaşı sürecinin devam ettiğini dile getiren Haruni, Nahda Hareketi ve Nida Tunus arasındaki ittifakı bozmaya çalışanlar olduğunu aktararak, "Bazı taraflar, Nahda ve Nida arasındaki uyumu bozmak ve çatışma üzerinden yeni dengeler oluşturmak için çalışıyor. Devrim ve demokrasinin başarısını istemeyen taraflar" olduğunu aktardı.

Ulusal uzlaşı hükümetinden çekildiğini açıklayan Afak Tunus Partisi'nin parçalanmak üzere olduğunu ileri süren Haruni, hükümetten ayrılan partilerin siyasi sahneden çekildiğini kaydetti.