İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, Fatih’te cami tuvaletinde çalışan 64 yaşındaki C. Y., 2016-2017 yılları arasında yüzde 50 zihinsel engelli Ş.B. ile 14 yaşındaki Z.A.’ya cinsel saldırıda bulundu. Başsavcılık, Y.’a toplamda 33 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Y. ifadesinde Ş.B. ile cinsel ilişkiye girmediğini, Z.A.’ya da tokat attığı için kendisine iftira attığını öne sürdü.

PEDAGOG EŞLİĞİNDE ANLATTI

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre; Z.A., İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yaşananları pedagog eşliğinde anlattı. Mahkeme Ş.B.’yi bulamadığı için dinlenilmesinden vazgeçti ve davayı karara bağladı. Ş.B.’nin zihinsel engeli dışarıdan bakınca anlaşılmadığı için C. Y.’a ceza verilmedi, Z.A. yönünden ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Dosya itiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi, Ş.B.’nin dinlenmemiş olması ve Z.A. yönünden sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar suçunun oluşup oluşmadığının kararda tartışılmadığını belirterek kararı bozdu.

‘TANIMIYORUM AMA ŞİKÂYETÇİYİM’

Bozma kararının ardından Ş.B.’ye memleketi Bafra’da ulaşıldı. Ş.B. talimatla verdiği ifadesinde, “Y. ve Z. A.’yı tanımıyorum. Kendisi ile cinsel ilişkiye girmedim. Ancak kendisinden şikâyetçiyim. Yüzümü dahi görmesini istemiyorum” dedi. Ş.B.’nin babası A.G. ise “Sanıktan şikâyetçiyim. Kızım kendini ifade edememektedir. Eşi ile boşanma davası mevcut. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

İKİNCİ KARARDA DAHA AZ CEZA

Davayı geçtiğimiz hafta ikinci kez karara bağlayan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Y. hakkında Ş.B.’nin akıl hastalığı bulunduğunu bilmediğini belirterek ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Y., mağdur Z.A.’ya yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan ise iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.