Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Asiltürk’ün yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Saadet Partisi’nin önemli ismi, tedavisi için İstanbul’dan Ankara’ya götürülmüştü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Asiltürk'ün vefatının ardından şu mesajı paylaştı:

"Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Geçmişte içişleri, sanayi ve teknoloji bakanlıkları görevini yapan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre serbest meslek yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 5 dönem boyunca milletvekilliği yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıydı.

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, 7 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmüştü. Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtmişti. 20 Mart 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekilmişti.