RAMALLAH (AA) - Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye 7 kamyonluk tıbbi malzeme ulaştırmak için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avvad, yaptığı açıklamada, sağlık malzemeleri taşıyan 7 nakliye aracının Ramallah'ın batısındaki Beytunya geçiş noktasında hazır olduğunu aktardı.

İsrail'den geçiş izni alınması için ilgililerle sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Avvad, Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçecek olan kamyonların Gazze'deki Sağlık Bakanlığı depolarına ulaşacağını belirtti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan sabah erken saatlerde tüm dünyaya yapılan çağrıda, İsrail askerleri tarafından "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılanlara karşı yürütülen katliamda binlerce yaralıya sağlık hizmeti verilmesinde büyük sıkıntı yaşandığı belirtilmiş, acil servisler için tıbbi malzeme ve ilaç yardımı talebinde bulunulmuştu.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilere katılan 52 Filistinliyi şehit etti, 448'i gerçek mermiyle olmak üzere bin 500'den Filistinliyi yaraladı.