Son aylarda oldukça popüler olan mavi su saç çıkarma ürünü eczane, aktar ve farklı yerlerde satılan ve saç bakımı konusunda oldukça etkili olan, vitamin ve mineral açısından zengin bir serumdur.

Saçların Sağlıklı Uzaması İçin Ne Yapmalı?

Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için birtakım doğal bakım yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Saç köklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesi saçların hızlı uzamasına destek verirken aynı zamanda yeni saçların oluşmasına yardımcı olur. Saç kökten beslenir ve canlanır. Saçların sağlıklı uzaması için öncelikle tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Tüketilen her besin maddesi saçlar için de bir etki meydana getirmektedir. Saçların sağlıklı uzaması için gün içerisinde bol miktarda su tüketmek gerekir. Su içtiğiniz zaman vücudunuz için gerekli olan nemi karşılamış olursunuz. Saç köklerinin kurumaması için nem dengesi sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra B, C ve E vitaminleri açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Balık, zeytinyağı ve ceviz gibi besinler saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olmaktadır. Saç diplerine masaj yapmak saçların hızlı uzaması içi uygulanan etkili bir diğer yöntemdir. Masaj yaptığınız zaman kan dolaşımı hızlanır ve saç köklerine daha fazla oksijen gider. Bu durum saç hücrelerini aktifleştirir ve böylece saçlar daha hızlı ve sağlıklı uzar.

Saç Uzatan Doğal Yöntemler Nelerdir?

Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak için uygulanan pek çok yöntem bulunmaktadır. Eğer ki saç kökleriniz güçsüzleştiyse ve yeterli beslenemiyorsa saç dökülmesi kaçınılmazdır. Bu durumu önlemek ve düzeltmek için doğal yöntemler tercih edilebilir. Bitkisel yağların saçların doğal bir şekilde beslenmesi için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Özellikle jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar saçların sağlıklı bir şekilde beslenmesine ve uzamasına yardımcı olmaktadır. Doğal kürler de saçların sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. Lavanta kürü bunlardan biridir. Lavanta yağı, biberiye yağı, jojoba yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uyguladığınızda saç köklerinin güçlenmesini ve buna bağlı olarak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz. Bir başka doğal kür yumurta akı ve zeytinyağı ile hazırlanan karışımdır. 2 adet yumurtayı akını bir miktar zeytinyağı ile karıştırıp saçlarınıza uygulayınız. Daha sonra streçleyiniz. Yaklaşık olarak 1 saat bekledikten sonra yıkayınız.

Saç Uzatan Maskeler Nelerdir?

Aloe Vera maskesi saçların sağlıklı uzaması için etkili olan doğal bir uygulamadır. 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı bal ve 1 fincan aloe vera jelini karıştırınız. Daha sonra saçlarınıza kökten uca doğru uygulayınız. Maskeyi yaklaşık olarak yarım saat beklettikten sonra durulayınız. Saç köklerinin nemlenmesini sağlayan bu maske sağlıklı saç oluşumuna destek vermektedir. Aynı zamanda saç köklerini nemlendirerek kurumasını önler ve hasarların onarılmasına destek olur.

Saç İçin Hangi Vitaminler Gereklidir?

Vücudumuzun en önemli aksesuarı olan saçların sağlıklı uzaması ve gürleşmesi için A, B12, C, E vitaminleri, folik asit, niacin ve biotin gereklidir. Saçlarınız dökülüyorsa ve bunu durdurmak istiyorsanız kelliğe son mavi su olarak belirtilen doğal serumdan kullanabilirsiniz.