İSTANBUL (AA) - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Su olmasaydı" temalı "Söz KonuSU Olunca Yarışması"nın ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen törende, İSKİ'nin ve yarışmanın tanıtıldığı video gösterildi. Törende, Faik Reşit Unat Ortaokulu öğrencileri de su tasarrufuna ve geri dönüşüme dikkati çeken konser verdi.

Törende konuşan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, yarışma ile gençlerin düşünmesini istediklerini söyledi.

Suyun insan hayatındaki önemine değinen Turan, "Su hayatın kaynağı, canlı olan her şeyin yapı taşıdır. Yarışmamızı resim, afiş-slogan, fotoğraf, kompozisyon ve şiir kategorisinde düzenledik. 2 bine aşkın lise ve ortaokul öğrencisi yarışmamıza katıldı. Bu tür bir yarışma için 2 bin öğrenci çok yüksek bir rakam. Katılımda bulunan her bir öğrencimize teşekkür borçluyuz. Bu katılım sayısı bizi çok sevindirirken, jüri üyelerimiz çok zorlandı. Öğrencilerimizin eserleri ile bir kez daha hatırladık, su önemli ve kıymetlidir." diye konuştu.

Turan, yarışmaya katılan öğrencilerin velilerine, öğretmenlerini teşekkür etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Timur Tuğral da çocukları içinde barındıran her projeye destek verdiklerini kaydetti. İSKİ'ye böyle bir proje geliştirdiği için teşekkür eden Tuğral, "Öğrenciler yarışmaya 2 bin 50 eserle başvurdu. Başvuran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel eserler geldi. Eserleri seçerken çok zorlandık. Çocuklardan çok şey öğrendik. Bize çok güzel şeyler anlattılar." dedi.

Yarışmaya ortaokul öğrencileri kompozisyon ve resim, lise öğrencileri kompozisyon, şiir, afiş-slogan, fotoğraf ve resim kategorilerinde katıldı.

Başvuruların 2 Mart'ta sona erdiği yarışmaya 21 farklı okuldan 2 bin 50 öğrenci katıldı. Yarışmada birinci olan öğrenci ve okuluna üçer bin lira, öğretmenine 2 bin lira, ikinci olan öğrenci ve okuluna ikişer bin lira, öğretmenine bin 500 lira, üçüncü olan öğrenci ve okuluna biner lira, öğretmenine bin lira takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Törene İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.