RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da son 3 ayda 600 bine yakın yabancının ikamet tezkeresi ile çalışma yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle yakalandığı, bir kısmının sınır dışı edildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 15 Kasım 2017-11 Şubat 2018 tarihleri arasında Suudi Arabistan topraklarında yapılan saha çalışması sonucunda ülkede yaklaşık 600 bin kayıt dışı yabancının ikamet tezkeresi ile birlikte sınır güvenliği ve çalışma yasalarını ihlal etmesinden dolayı yakalandığı belirtildi.

Yakalananlardan 406 bin 422 yabancının ikamet tezkere yasasını ihlal ettiği aktarılan açıklamada, 131 bin 545 kişinin çalışma rejimine muhalif davrandığı, yaklaşık 62 bininin ise ülkeye yasa dışı yollardan giriş yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan topraklarına sınırlardan sızmaya çalışırken yakalananların yüzde 67'sini Yemenlilerin, yüzde 30'unu Etiyopyalıların oluşturduğuna işaret edildi.

Ayrıca bu süre zarfında kaçak yollarla ülke dışına çıkış yapmak isteyen 504 kişinin de yakalandığı aktarıldı.

Ülkeye yasa dışı yollarla girmeye çalışanlara yardım ve yataklık eden 182 kişinin de yakalandığı dile getirilen açıklamada, aralarında kadınlarında bulunduğu yabancıların bir kısmı vatandaşı oldukları ülkelerin diplomatik temsilciliklerine sevk edilerek seyahat belgesi almalarının sağlandığı, bir kısmının sınır dışı edildiği, bir kısmının ise işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.