Günümüz teknolojisiyle birlikte gelinen son noktada eğitim – öğretim gibi konularda dahi sanal gerçeklik büyük bir paya sahiptir. 3D modelleme ve gerçekliğe yakın ortamların hazırlanmasında hem yazılımsal hem de donanım süreçlerinde VR çalışmaları önem kazanmaktadır. Bununla beraber insanların doğrudan duyu organları olarak görsel, işitsel ve dokunsal fonksiyonlarına hitap edecek şekilde de çalışmalar gerçekleştirilir. Bu sayede ortaya konulan 3 boyutlu çalışmalar ile beraber hem havaalanı hem de fabrika gibi alanlarda birbirinden farklı çalışmalara uygun niteliklerde sanal gerçekliğin yeri bulunur.

Birbirinden farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu sanal gerçeklik çalışmalarıyla ilgili olarak çok yönlü şekilde hem mühendislik hem de tasarım çeşitliliğinde en iyi testleri, veri analizi ve hatta simülasyonu bu teknik ile birlikte sunulur.

Cerrahi operasyonların gerçeklik süreçlerinden önce bir simülasyon ya da görselleştirme çalışmalarıyla beraber gerçek zamanda yapılması, sanal ortamlarda gezebilmenin getireceği bilgi, deneyim ve öğrenim süreçlerinin oluşması gibi pek çok imkansız gibi görülen konularda %100 deneyim sahibi olma işlevini sizlere mümkün kılar. Bu alanda infoTRON, çalışmalarıyla beraber 3D yazılım teknolojisiyle birlikte sanal gerçeklik yazılımı olarak sizlere pek çok avantajı da beraberinde getirir.

Sanal Gerçekliğin Avantajları Nelerdir?

Herhangi bir çalışma gerçek olmada da sanal gerçeklik adı verilen VR çalışmalarıyla beraber pek çok sektörle uyumlu hale getirilerek, deneyim kazandırılabilir, birebir ölçeklendirme sistemleriyle beraber, herhangi bir ameliyat operasyonuna gerçekte girmeseniz de gerçek zamanda VR ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Yüksek gerçeklik hissini verecek şekilde 3D görüntülü çalışmalar, ortak çalışma ortamını ya da etkileşim imkanını da sizlere sunar.

Bu alanda hem ürün tasarımının ortaya konulması hem de yüksek deneyim dünyasında çok iyi deneyimlerin kazanılması gibi pek çok anlayış, ürünlerin geliştirilmesiyle beraber mümkün hale getirilir. Günümüzde birçok sektöre uygun şekilde üretilen ve kullanılan CATIA, benzer olarak 3D deneyimi sunacak bir ürün olarak bilinir.

Günlük hayatınıza uygun şekilde çeşitli ürünlerle beraber deneyim kazandıracağınız tasarım çalışmalarınızda, sistem mimarlarıyla ya da mühendisleriyle beraber tanımlama imkanına sahip olur; hayal edilen bir ürünün de en hızlı, güvenli bir biçimde şekillenmesinde katkıda bulunmuş olursunuz.

Her kullanıcı tarafından etkileşim olması sağlanan, 3D modelleme ile birlikte en iyi simülasyonun yaratılarak ürün geliştirme süreci öncesinde tüm kalite kontrol, entegre etme süreçleri ve tüm aşamaların test edilerek yapılması gibi alanlarda başarılı bir süreç işlemeyi bu ürün modelleme programıyla başarabilirsiniz. Bu ve benzer programların tamamına da infoTRON ile ulaşır, bilgi ve destek alabilirsiniz.