TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde 3 kardeşin hayatını kaybettiği ahşap evdeki yangının, ilk izlenime göre sobadan çıktığı bildirildi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen cuma günü ilçelerine bağlı Büyükyurt köyünde üzücü yangın olayının yaşandığını anımsattı.

Yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini dile getiren Özcan, "Yangın sonucunda 1 yaşındaki Aleyna, 2 yaşındaki Berilsu ile 5 yaşındaki Berkay Şahin isimli yavrularımız hayatlarını kaybetti. Yavrularımızın cenazelerinin otopsi işlemleri Ankara'da Adli Tıp Kurumunda sürüyor. Anne ve babadan alınan kan örnekleri dün Ankara'ya gönderildi. Üç çocuğumuzun cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından köyde toprağa verilecek." dedi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"İtfaiye müdürümüz ile görüştüm. Yangın sobadan çıkmış, ilk izlenim bu yönde. Sobanın kapağı da açıkmış. Ekiplerimiz rapor hazırlayacak. Ailemizin her zaman yanında olacağız. Kaymakamlık ve belediye olarak ailemize her türlü destek olacağız. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Ailemize başsağlığı diliyorum."

- Olay

Niksar'da 15 Aralık'ta Yılmaz Şahin'e ait ahşap evde yangın çıkmış, evdeki 3 çocuktan haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar sonucu tamamen çöken evde çocukların cesetlerine ulaşılmıştı.