Türkiye’de müzik ruhun gıdasıdır diye bir söz vardır fakat bu sözün hakkını çok fazla vermeyiz. Türkiye’de özel okullarda bile yeterince önem verilmiyor ve çoğu zaman özel okula giden bir çocuk bile, bir müzik aletini çalabilecek pozisyona gelemiyor maalesef. Japonya’da ise okullarda verilen müzik eğitimi, oldukça tatmin edici ve hemen hemen her çocuk bir müzik aleti ile ilgileniyor. Bu yüzden de animelerinde fazlaca yer vermişler. Bir müzik aleti çalabilmek beyinin farklı bölgelerini çalıştırıyor ve olumlu anlamda gelişmesini sağlıyor. Müzik türünde benim de konularını çok beğendiğim iki anime sunuyorum Türkanime ve anime izlemeyi sevenlere. Bu türde anime izlemeyi seven biriyseniz bu iki filmi eminim çok beğeneceksiniz.

Beck

Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim ilk filmin konusu, on dört yaşındaki Tanaka Yukio, diğer adıyla Koyuki hiçbir amacı olmayan bir çocuktur ve birgün, garip görünüşlü bir köpeği bir grup çocuğun elinden kurtararak hayatı değişir. Daha sonra köpeğin sahibi 16 yaşındaki gitarist Minami Ryuusuke ie tanışır. Koyuki, çocukluk arkadaşı Izumi ile birlikte gittiği canlı müzik dinledikleri yerde Rock müzikle tanışır ve çok beğenir. Rock müziğe merak sarıp gitar çalmaya başlar ve Ryuusuke’nin kurduğu Beck adındaki Rock grubunun içinde bulur kendini. Hayatı birden değişir ve ünleri bütün Japonya’ya yayılır. Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim bu filmde, grup olarak verdikleri mücadeleler ve bu mücadelenin ardından gelen başarıları çok hoş bir şekilde anlatılmış.

Nana

Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için seçtiğim ikinci filmin konusu ise, erkek arkadaşı Shoji güzel sanatlar akademisine girer ve ardından Nana’da erkek arkadaşının yanına Tokyo’ya gitmek ister. Oraya gidebilmesi için para biriktirmesi gerekiyordur ve ancak bir yıl sonra biriktirebilir yeterince parayı. Tren bileti alır ve trende bulabildiği tek boş koltuk, Nana Osaki adında kendisinden çok farklı bir kızın yanı olmuştur. Tokyo’ya vardıklarında ayrılırlar ve tesadüfen ev ararken yine karşılaşırlar. Birlikte 707 numaralı daireyi tutarlar ve yerleşirler. Aslında oturup konuştuklarında, farklı görüntülerinin ardında çok benzer yönlerinin olduğunu fark ederler. Birlikte, aşk, kariyer, müzik ve hayata dair pek çok şey paylaşırlar. Türkanime ve anime izlemeyi sevenlerin, aynı isimdeki bu iki kızın müzik dolu maceralarını izlemelerini tavsiye ediyorum.