Geçtiğimiz günlerde Facebook temsilci ataması yapacağını duyurmuştu. Dünya’nın en hızlı büyüyen sosyal medya sitesi Tiktok da temsilci atamayı kabul ettiğini paylaşmıştı. Ardından da temsilci atamayan sosyal medya şirketleri için reklam yasağı olduğuna dair kanun resmi gazetede yayınlandı. Tiktok’da neler oluyor, göz atalım.

Tiktok günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan, oldukça başarılı ve eğlenceli bir platformdur. Bu platformda insanlar videolarını yükleyerek etkileşim kazanıp daha sonra da isteğe ve takipçi kitlesine bağlı olarak para kazanabilirler. Günümüzde sık sık adından söz ettiren bu sosyal medya uygulaması çok fazla rağbet görmektedir. Bu uygulamayı kullanan insanların başlattığı akımlar hem eğlendirip hem de güldürmektedir.

Tiktok gerçek Türk takipçi satın almak için buraya tıklayınız.

Çok kısa bir sürede fazlasıyla popüler bir hal alan bu uygulamadaki akımlardan şu şekilde bahsedebiliriz:

Mimik Challenge Akımı

Tiktok dünyasında oldukça popüler olan bu akım günden güne yaygınlaşmaktadır. Bu akımı çeken insanlar yaptıkları mimik hareketleriyle büyük beğeni toplamaktadır. Yüzünü gün içerisinde yaptığı mimiklere benzeterek veyahut başka insanların taklidini yaparak yapılabilen bu akım insanları hem güldürüp hem de eğlendirmektedir.

Tahmin Et Akımı

Son derece eğlendirici bir akım olan tahmin et akımı insanları eğlendirirken aynı zamanda da düşündüren bir akımdır. Bu akımı çeken kişiler öncelikle kendilerini daha sonra mesleklerini gösterirler. Kendilerini gösterdikleri kısımda izleyen kullanıcılardan meslekleri hakkında tahminde bulunmaları ve videoya yorum bırakmaları istenir. Videonun başında kişilerin kendini gösterdiği kısım durdurulup tahmin yapılır ve daha sonra video devam ettirilerek tahminlerin doğru olup olmadığına bakılır.

Ritim Söyle Akımı

Bu akım da en sevilen ve en revaçta olan akımlardandır. Ritim tutturarak şarkıya eşlik edebilir, eğer herhangi bir müzik aletinin nasıl çalındığı biliniyorsa ritim tutturulabilir, başka insanların yarım bıraktıkları şarkıları tamamlayabilir ya da diğer kullanıcıların çektikleri şarkıya düet atılarak bu akım çekilebilir. İnsanları müzik ve eşsiz seslerle buluşturan bu akım çoğu müzik severin yakından ilgilendiği ve takip ettiği bir akımdır.

Yeşil Ekran İle Değişim Akımı

Bu akım son derece sevilen ve göze hitap eden bir akımdır. Bu akımı çekecek olan kişiler eski bir tarihte yaşıyormuş gibi giyinirler ve ekran karşısına geçerek arka plan efektini açarlar. Açılan bu arka plan efekti eski bir çağ olmalıdır. Efekt uygulamada bulunmaktadır. Eğer bulunmuyorsa da çeşitli uygulamalar aracılığı ile efekti telefona kolay bir şekilde indirmek mümkündür. Bu akımın orijinali eski bir çağa göre yapılanıdır. Fakat insanlar arka plana bir fotoğraf koyarak sanki kendileri o an oradaymış gibi bu akımı çekebilmektedir.

Prrrum Challenge Akımı

Bu akım yabancı bir ülkeden çıkmıştır. Arka fonda çalan ve Cosculluela adlı şarkıcıya ait olan Prrrum şarkısı ile çekilen bu akımı Tiktok aleminde milyonlarca insan çekmiştir. Bu akımın yapılması son derece kolay ve eğlencelidir. Çoğunlukla insanların arkadaşları ile çektiği Prrrum akımı diğer kullanıcılar tarafından da büyük bir ilgiyle izlenmektedir.

Genlerim Akımı

Genlerim akımı sosyal medya üzerinde özellikle de Tiktok platformunda ilgi duyulan bir akımdır. Bu akımı çeken kişiler ekranın karşısına geçip sağa ve sola anne ve babasının genlerini yazarlar. Daha sonra orta kısma kendilerinin ne olduğunu belirtirler. Bu akımın çekilmesi diğer popüler olan akımlara nazaran çok daha kolay ve basittir.

Küçük İşletme Akımı

Küçük işletme akımı aslında önceden bir akım değildi. Evinde veya küçük bir ofiste kalem, toka, taç, boya, küpe ve benzeri minimal şeyler tasarlayan insanların bunu sosyal medyada paylaşması üzerine Tiktok kullanıcıları bu videolara çok fazla ilgi göstermeye başladı. Bunun üzerine bu tip işlerle uğraşan çoğu insan kendi tasarımlarını küçük işletme etiketi altında paylaşmaya başladı. Bunun sonucunda da bu yapılan videolar akım haline geldi. Tiktok çok büyük bir platform olduğundan bu kişilerin iyi paralar kazandığı söylenebilir.