Uçak bileti satış uygulaması ucuzucuyorum.com bu konuyla ilgili birkaç yazı yayınlayarak tüketiciyi aydınlattı.

Rötar ve İptallerde Haklarınız

Ucuzucuyorum uygulaması yazının devamında uçuşunuzda havayolu kaynaklı olarak bir rötar durumunda ;

-Dört saat veya daha uzun süreli gecikmeler için yemek kuponları.
-Uzun süreli gecikmeler için otel konaklaması. Bazı firmalar, 22:00 - 06:00 saatleri arasında sekiz saat veya daha fazla veya dört saatten fazla gecikme süreleri için bu hakkı belirtir;

İptallerde Haklarınız Nelerdir?

Peki zaman zaman tüm bilet ücretiniz ceza olarak kesilebilirken havayolu uçuşunuzu iptal ederse sizin ne gibi haklarınız bulunuyor?

Blog yazısında , yolcuların uçuş iptallerinde ücretsiz dönüşten , tazminata kadar bir kısım hakları bulunduğu belirtildi.

Ücretsiz Dönüş: 6 Saat üzeri rötar ve uçuş iptallerinde havayolundan ücretsiz dönüş isteme (aktarmalı uçuşlarda) hakkınız,

Ücretsiz Değişiklik veya İade: Uçuşunuz iptal edildiği takdirde ücretsiz olarak yeni bir bilet ya da tam iade hakkınız,

Tazminat: İade tutarından bağımsız olarak tazminat hakkınız bulunuyor.

Özelikle iptal edilen uçuşlardan nasıl tazminat alınacağı blog  bölümünde ayrı olarak ele alınmış. Teknik bir konu olduğundan burada girmek istemiyoruz ancak dileyenler, https://ucuzucuyorum.com/blog adresine giderek ‘’Uçuş İptallerinde Tazminat Hakkı’’ şeklinde arama yaparak yazının hepsini okuyabilirsiniz.

Uygulamaya Tebrikler

Müşterilerini ve tüm yolcularını böyle önemli, bir konuda hukuki olarak aydınlatan ucuzucuyorum uygulamasını hukukun üstünlüğüne gösterdiği bu saygı ve bilgi edinme hakkına istinaden yayınladıkları bu yazıdan dolayı tebrik ediyoruz.